RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brødrene Espen (54) og Stig (59) omkom i småflystyrt ved Meråker

Stig Harald Hoff (59) (t.v) og Espen Andreas Holdnes Hoff (54) omkom i småflyulykken ved Meråker onsdag kveld.
Stig Harald Hoff (59) (t.v) og Espen Andreas Holdnes Hoff (54) omkom i småflyulykken ved Meråker onsdag kveld. Foto: Privat/Politiet
Sist oppdatert:
Politiet har frigitt navn på de to omkomne.

SISTE: Politiet har frigitt navn på de to omkomne etter småflyulykken ved Meråker onsdag kveld. De to var brødrene Espen Andreas Holdnes Hoff, 54 år gammel, bosatt i Trondheim, og Stig Harald Hoff, 59 år gammel, bosatt på Ørlandet.

Saken oppdateres.

Politiet har i løpet av torsdagen jobbet med tekniske undersøkelser og avhør av vitner.

– Det er fortsatt for tidlig å si noe nærmere om hendelsesforløp og årsak til ulykken. Vi jobber i tett samarbeid med blant annet Havarikommisjonen med å få klarhet i dette, opplyser lensmann Kjetil Ravlo i Værnes lensmannsdistrikt i en pressemelding.

Det pågikk torsdag en operasjon for å få ut de omkomne fra vraket.

Onsdag ettermiddag omkom to brødre da et småfly styrtet i Meråker i Trøndelag. Her fra gården like ved Øyan flyplass.

Obduseres

Bakgrunnen for at dette ble utsatt til torsdag, er at flyet lå i krevende terreng, og hensynet til en forsvarlig berging gjorde at man ventet til det ble dagslys, opplyser Ravlo.

Politiet ønsker foreløpig ikke å gi noen opplysninger om de to omkomne, ettersom identiteten ennå ikke er bekreftet. Det skal foretas en obduksjon på St. Olavs hospital fredag.

– Flyet har relativt omfattende skader. Havarikommisjonen skal se nærmere på omfanget når det er fraktet til Kjeller, sier Ravlo.

Politiet er fortsatt interessert i å komme i kontakt med personer som har informasjon som de tror kan ha betydning for saken.

Selvbygget

Flyet ble funnet klokken 17.42 av et Sea King redningshelikopter i ulendt terreng rundt 700 meter nordvest for Øyan flyplass i Meråker etter at nødpeilesenderen ble utløst i underkant av to timer tidligere.

Flyet er selvbygget og av typen Vans Aircraft RV-6, en populær modell blant selvbyggere. Det blir kontrollert og typegodkjent av Luftfartstilsynet før det får fly, skriver Adresseavisen.

Det er uklart om de to pilotene forsøkte å lande på flystripa, som ifølge Værnes flyklubb kun er utstyrt for dagslysflyging.

Siden redningshelikopteret ikke klarte å lande i det krevende terrenget, ble bakkemannskap sendt bort til vraket, hvor de to personene ble funnet omkommet.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere