RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bred støtte for røykeloven

Sist oppdatert:
En fersk undersøkelse viser at 72 prosent av den norske befolkningen mener at røykerne skal respektere den nye røykeloven. Hva er din mening?

I tillegg tror hele 80 prosent at dersom noen velger å trosse forbudet og tenne en røyk, vil vedkommende raskt bli bedt om å stumpe den, heter det i en pressemelding fra Folkehelseprogrammet. Undersøkelsen er gjennomført av Folkehelseprogrammet i Østfold og ACNielsen

Gledelige tall

SI DIN MENING:
Er det bra at utestedene blir røykfrie?
Ja
Nei
Bryr meg ikke

Se resultat
- 1. juni vil vi i samarbeid med Norges Astma- og Allergiforbund oppsøke de fleste utesteder i hele fylket. Vi vil informere om hvorfor det er så viktig for mange mennesker at de tar loven på alvor fra første dag. Denne undersøkelsen styrker vår tro på at vi kjemper en god sak, sier leder av Folkehelseprogrammet Arvid Wangberg.

Også generalsekretær Ørnulf W.Andresen i Norges Astma- og Allergiforbund er strålende fornøyd med resultatet av undersøkelsen.

- Dette er gledelige tall for oss. Etter 1. juni vil en rekke astmatikere og allergikere besøke utestedene, og da er det viktig at loven blir overholdt, sier Andresen i pressemeldingen.

Hensynet til allergikere
Hovedbegrunnelsen bak lovendringen 1. juni er et bedret arbeidsmiljø for ansatte i serveringsbransjen, men også hensynet til de mange allergikere, astmatikere og folk med luftveisproblemer har vært av betydning.

- Dette tyder på at folk flest har forståelse for hvorfor det er nødvendig med nye regler. Tobakksrøyk rammer tross alt en uskyldig tredjepart, sier Andresen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere