*Nettavisen* Nyheter.

Brede-protest

Foto: Geir Søndeland/Larsen, Håkon Mosvold (Rogalands Avis/Scanpix)

Grunneier Brede Hangeland (29) erklærer seg som motstander av en omstridt tursti ved Boganeset. Likevel godtar han offentlig innsyn til sin 11-millionerseiendom og riving av båtnaust – i bytte mot vekslepenger.

17.10.10 17:11

Betingelsene i forhandlingene mellom Hangeland og Stavanger kommune framgår i en kontrakt som Fulham-proffen underskrev i London 29. september, skriver Rogalands Avis.

En avklaring om bruksformålet for deler av Hangelands eiendom har oppstått i forbindelse med kommunens kontroversielle reguleringsplan for Boganeset. Deler av det idylliske området nær Viking stadion er blinket ut som friareal for turgåere og andre.

Årelang strid drøyer
I kontrakten mellom Hangeland og kommunen framgår det at landslagskapteinen deler synet til Naboforeningen på Boganeset om at det ikke er nødvendig med tursti på friområdet. Men:

«Grunneier vil imidlertid akseptere at det etableres en tursti (...), dersom dette blir resultatet av reguleringsarbeidet», heter det i punkt 2 i avtalen.

Dermed kan skuelystne turgåere få tilfredsstilt kikkeren i seg langs sjøkanten dersom reguleringsplanen blir vedtatt.

Men ifølge saksbehandler Wenche Østensen Clarke hos kommunen må grunneiere og turgåere smøre seg med nye lag tålmodighet – selv om naboene har ventet på en avklaring helt siden 1960-tallet.

- Høringsfristen har gått ut, og vi går nå gjennom merknadene som er kommet inn. Trolig legges saken fram for kommunalstyret for miljø og utbygging på nyåret, før behandling i bystyret venter, sier Clarke til Rogalands Avis.

Ifølge saksbehandleren er det fortsatt ikke kommet til enighet med tre grunneiere som kommunen må kjøpe ut for å kunne tilrettelegge for friområde og tursti.

Bystyremedlem Kjell Erik Grøsfjeld (H) er nabo med Hangeland i det naturskjønne området hvor rørgrossist Tore Christiansen bor i sin gigantiske millionvilla vendt mot Gandsfjorden.

Pris: 100.000, -
Den planlagte turstien skal slynge seg langs fotballmillionærens eiendom. I avtalen mellom ham og kommunen heter det at kommunen river dagens naust, og at det langs friarealet som kommunen overtar, settes opp en ny natursteinsmur i 80 centimeters høyde på kommunens regning. Vederlaget for kommunens overtakelser er avtalt til 100.00 kroner.

Det lyktes ikke Rogalands Avis i går og å få kommentar fra Hangeland, hans advokat eller motpart Ådne Håland i Stavanger kommune.

Les flere saker hos Rogalands Avis her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.