RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Breivik ringte og ba om medlemslister

Foto: Trond Lepperød (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Sommeren 2010 ringte Anders Behring Breivik et departement og ba om å få ungdomspartienes medlemslister.

Oslo (NTB): Det var en medarbeider i det som i dag er Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet (FAD) som mottok henvendelsen, skriver Aftenposten.

Tidspunktet for henvendelsen var trolig i mai eller juni, altså et drøyt år før angrepet mot regjeringskvartalet og massakren på AUFs sommerleir på Utøya. Medarbeideren som svarte på oppringningen oppfattet Breivik som en journalist. Men siden medarbeideren ikke satt på noen slik oversikt, kunne han heller ikke vurdere om en slik anmodning skulle etterkommes, skriver avisa.

Medarbeiderens overordnede, avdelingsdirektør Christian Fredrik Horst i FADs sikkerhetsenhet, forklarte til politiet allerede det første døgnet etter bombeattentatet at det kun var ungdomspartiene det var spørsmål om.

Fredag meldte NRK at en person i mars i fjor ringte til regjeringens sentralbord og snakket om et manifest og om å skyte AUF-medlemmer. Han skjelte også ut regjeringen. Det er ikke kjent om denne personen var Breivik. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere