RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bremanger kommune har satt krisestab

En tankbil med rundt 16.000 liter bensin har kjørt i en fjellvegg i Skatestraumtunnelen i Bremanger og eksplodert onsdag formiddag.
En tankbil med rundt 16.000 liter bensin har kjørt i en fjellvegg i Skatestraumtunnelen i Bremanger og eksplodert onsdag formiddag. Foto: Daniel Restad (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Jobber med å sikre ambulansetjenester og transportforbindelser til 1500 mennesker som er avhengig av tunnelen.

Nettavisen oppdaterer artikkelen.

Tidligere i dag brøt det ut brann i Skatestraumtunnelen i Bremanger, i Sogn og Fjordane, etter en eksplosjon.

Tankbilen var fylt med 16.500 liter bensin og kjørte i en fjellvegg i tunnelen.

Her kan du sende bilder og video til Nettavisen.

Til sammen ble 19 personer evakuert fra tunnelen, i tillegg til tre personer i omkringliggende boliger. Til sammen er seks personer sendt til observasjon for lettere røykskader på Førde sentralsjukehus.

Les også: Frykter at tunnelen skal kollapse

Les også: – Jeg så hengeren eksplodere

Kriseteam to plasser

Etter hendelsen har Bremanger satt krisestab og kriseteam.

– Deler av krisestaben er satt, den skal forsikre at kommunale tjenester går som de skal. Jeg, som rådmann, er ansvarlig for kriseledelsen, i tillegg har vi driftssjefen for plan og forvaltning, som har det overordnede ansvaret for branntjenesten. I tillegg har vi en beredskapskoordinator, sier rådmann i Bremanger kommune Tom Joensen til Nettavisen.

Kriseteamet er opprettet på begge sider av tunnelen.

– Kriseteamet er ansvarlig for den helsefaglige oppfølgingen. Det ene teamet er stasjonert på helsehuset på Hauge på øyen Bremangerlandet, i tillegg har vi opprettet et kriseteam på fastlandet på rådhuset i Svelgen, forteller Joensen.

Flere innbyggere rammes

1500 av innbyggerne i kommunen er avhengig av tunnelen for transport til fastlandet. Etter brannen blir den stengt på ubestemt tid.

– Det blir minimum noen dager, men hvor lenge vet vi ikke ennå. Det er 1500 personer som er avhengig av tunnelen for å komme seg på jobb på fastlandet. Nå må de belage seg på båttransport. Vi er i dialog med Statens vegvesen (SVV) om muligheter for å intensivere avgangene, sier Joensen.

For å sikre at innbyggerne på øyene også har forsvarlig beredskap på helsetjenester, har krisestaben opprettet dialog med Helse Førde.

– Vi holder på å finne en løsning for hvordan ambulansetjenesten kan sikre operative tjenester fremover. Ambulanseberedskapen er viktig.

Ett alternativ kommunen diskuterer med SVV er å sette opp ferger fra Smørhamn til Kjelkenes.

– Det var der fergen gikk før vi fikk tunnelsambandet.

Rådmannen frykter at tunnelbrannen kan komme til å ramme turismen i kommunen.

– Vi har et høyt antall turister hele året, men om sommeren har vi høyere trafikk på veistrekningen gjennom tunnelen. Det er en utfordring vi har med å få forsterket fergesambandet, avslutter Joensen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere