*Nettavisen* Nyheter.

Brenner fortsatt i Sarpsborg

Det brenner fortsatt i bildekk og kjøleskap i et fjellanlegg ved Tunevannet i Sarpsborg fredag morgen. Men politiet beroliger sarpingene med at de nå trygt kan gå ut.

21.05.04 07:03

- Det ryker fortsatt, men vi anser røyken for å ikke være farlig. Folk kan trygt åpne vinduene og oppholde seg utendørs, sier operasjonsleder Martin Nygårdsmoen ved Østfold politidistrikt til TV 2 Nettavisen ved 07-tiden fredag morgen.

Like før midnatt torsdag gikk Østfold-politiet ut og advarte sarpingene mot en tykk, svart røyk som veltet opp fra Sivilforsvarets gamle fjellanlegg ved Tunevannet. Politiet ba folk holde seg innendørs og lukke vinduene.

Spesialavfall
Natt til fredag har det vært en kraftig røykutvikling fra anlegget, men fredag morgen er røyken noe lysere.

- Det pågår ikke noe slukningsarbeid fordi det er vanskelig å ta seg inn på grunn av mye røyk. Brannvesenet er på stedet og holder oppsyn, men har valgt å la brannen dø ut av seg selv etterhvert, sier Nygårdsmoen.

Fjellanlegget har stått tomt i mange år etter at Sivilforsvaret sluttet å bruke det. De senere årene har KPS-fabrikken som ligger i nærheten, lagret gamle kjøleskap og bildekk her. Det er bildekkene og kjøleskapene det brenner i.

En representant fra fabrikken har opplyst til politiet at alle farlige komponenter som freon og annet spesialavfall, ble fjernet fra kjøleskapene før lagring.

Ulåst sidedør
- Det skal ha vært avstengt, men det viser seg at en dør på sydsiden har stått ulåst i lengre tid, opplyser politiet.

Brannvesenet fikk melding om brannen klokken 22.10 torsdag kveld. Politi og brannvesen har siden da jobbet på stedet.

Ingen personer var ved fjellanlegget da politiet kom fram, og årsaken til den krafitge røykutviklingen er ukjent.

Illustrasjonsfoto

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.