RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brenner gris i Dung-søk

Sist oppdatert:
Politiet skal brenne en 60 kilos tung gris i forbrenningsanlegget i Rådalen.

(iBergen.no) Politiet har i lengre tid jobbet ut i fra en teori om at savnede Dung Tran Larsen har blitt fraktet til forberenningsanlegget i Rådalen. Bakgrunnen for teorien er at den drapssiktede ektemannen til Dung jobber i et containerfirma som leverer avfall hovedsakelig til Rådalen.

- Vi har kjøpt inn en 60 kilo tung gris som skal hjelpe oss i jakten på Dung. Grisen skal brennes i Rådalen, og vi har fått BIR (Bergensområdets Interkommunale Renovasjonsselskap) med oss på forsøket slik at alt skal være så autentisk som mulig, sier politiinspektør Tore Salvesen.

Etterforskerne ser for seg at brenningen av grisen kan gi en pekepinn på hva som skjedde med Dung Tran Larsen, dersom teorien stemmer. Salvesen sier til avisen at de må foreta en testbrenning for å finne ut hvilke silingsutstyr etterforskerne skal bruke.

Kan finne benrester
Ovnene i Rådalen holder 900 grader og det kan føre til at det blir beinrester igjen etter forbrenningen. Politiet planlegger også å søke i et anlegg på Osterøy som tar imot aske fra Rådalen. Dette vil for øvrig ikke bli gjort før etterforskerne ser hva som kommer ut av prøvebrenningen.

Dung Tran Larsen (22) ble meldt savnet 20. juli 2007. Ektemannen har forklart at hun forsvant fra sitt hjem i Krabbedalen natt til lørdag 14. juli, men det finnes ingen sikre observasjoner av henne etter 23. juni.

Avventer prøvekast
Basert på vitneobservasjoner har politiet også jobbet ut i fra at Dung Tran Larsen kan ha blitt kastet ut fra Rongesundet bro i Øygarden. Tre vitner skal ha forklart at de så en bil som stoppet på broen og at to menn kom ut og kastet en bylt de hadde i bagasjerommet over rekkverket. Dette skal ha skjedd natt til 22. juni.

iBergen.no får i dag opplyst av etterforskerne i Dung-saken at et prøvekast foreløpig er lagt på is og at politiet nå konsentrerer seg om etterforskningen rundt teorien om at Dung Tran Larsen kan ha blitt fraktet til forbrenningsanlegget i Rådalen.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere