RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brennhett sykehus

(Scanpix)
Nyopererte pasienter ligger på rom med over 30 varmegrader.

På flere pasientrom ved urologisk avdeling på Aker universitetssykehus mangler solskjerming. Dermed blir det stekende hett for nyopererte pasienter og pleiere.

- Det blir veldig varmt. Vi har målt over 30 grader på enkelte rom. Pasientene blir jo slappe, men heldigvis kommer folk her seg raskt på bena og kan bruke dagligstuen, forklarer avdelingsoversykepleier Kristin Thomassen til Aften.

Hun forteller at problemet er tatt opp med sykehusledelsen hvert år i flere år. I år har de i det minste fått bestilt bordvifter.

- Hvis situasjonen er slik det beskrives, må jeg si at dette virker uforsvarlig. Pasienter har krav på forsvarlig behandling og omsorgsfull hjelp. Hvis pasienter må oppholde seg i rom med dårlige miljøforhold, kan en ikke si at de får omsorgsfull hjelp, uttaler spesialkonsulent Magne Berg hos Helse- og sosialombudet i Oslo til avisen. Han mener sykehusledelsen bør ta tak i problemene.

Eiendomssjef ved Aker, Arne Solberg, sier det er utarbeidet en plan for nye persienner på hele sykehuset.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere