*Nettavisen* Nyheter.

Brevet til de ansatte

Her er brevet direktør Åge Danielsen sendte ut til de ansatte ved Radiumhospitalet fredag.

14.01.06 13:44

«Fabrikkerte forskningsdata.

Ledelsen ved sykehuset ble onsdag gjort kjent med rykter om at en av våre overleger har fabrikkert grunnlagsmateriale i sin forskning. Ledelsen igangsatte umiddelbart granskning av forholdet. Arbeidet vil bli ledet av en interansjonal, anerkjent ekspert.

En overlege ansatt på kreftklinikken og knyttet til universitetet i Oslo, har fabrikkert grunnlagsdata i sin forskning. Dette er svært alvorlig.

Sykehuset har nedsatt en eksternt ledet granskningskomité for å undersøke fakta i saken.

Nasjonale og internasjonale samrbeidspartnere som på en eller annen måte berører saken er varslet.

Vi har også varslet det internasjonale tidsskriftet som har publisert forskningsresultatene.

Hvordan pågående kliniske studier vil bli vurdert:

Granskningskomiteen består av representanter fra Universitetet i Oslo, nasjonalt folkehelseinstitutt, kreftregisteret, og kreftklinikken på Montebello, og skal ledes av professor Anders Ekbom fra Karolinska instituttet i Stockholm.

Norges forskningsråd vil også bli bedt om å delta.

Vi jobber nå intenst med å få alle fakta på bordet, slik at vi kan trekke konklusjoner av omfanget i saken. Uansett er en slik situasjon et mareritt for en internasjonal, anerkjent forskningsinstitusjon, som baseres på høy tillitt.

Dette er en alvorlig situasjon for sykehuset. Det dreier seg også om en dypt personlig tragedie, og en personalsak som skal håndteres på forsvarlig vis. Jeg ber om at alle ansatte kanaliserer alle sine spørsmål og henvendelser om saken til sykehusledelsen ved strategidirektør Stein Waaler, og kommunikasjonsdirektør Trine Lind.

Vennlig hilsen Åge Danielsen, direktør.»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.