Bro raste ned på jernbanen

Foto: (TV 2)

Østfoldbanen kan være stengt i flere dager etter at en bro i Mosseveien styrtet ned på jernbaneskinnene i natt.

10.07.06 09:59

Deler av en gammel bro helt i begynnelsen av Mosseveien skulle fjernes i natt. I stedet raste hele broen.

Raste
- Bygningsarbeidere skulle fjerne litt av den. Så datt hele broen ned på jernbanelinjen, forteller operasjonsleder Finn Finkelsen i Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Den sammenraste broen sperrer ikke for biltrafikken, men jernbanen er stoppet. Østfoldbanen har siden broen raste vært stengt i begge retninger, opplyser vakthavende informasjonssjef i Jernbaneverket, Olav Nordli, til TV 2 Nettavisen.

- Hvor lenge er det til togene kan begynne å gå igjen?

- Det kan ta flere dager. Men det er for tidlig å si noe sikkert ennå, sier han.

- Beregn ekstra tid
Mens banen er stengt, kjøres det buss for tog på strekningen mellom Oslo S og Ski. Regiontogene fra Halden og lokaltogene fra Østre linje snur på Ski, mens lokaltogene Moss-Spikkestad snur på Kolbotn og lokaltogene Ski-Skøyen snur på Hauketo.

Informasjonssjef i NSB, Åge-Christoffer Lundeby, sier de som skal reise på denne delen av Østfoldbanen de nærmeste dagene må regne med forsinkelser.

- Det tar tid å få folk over i busser, å kjøre langsmed togskinnene og innom stasjoner. Det beklager vi selvsagt overfor kundene våre, sier han til TV 2 Nettavisen.

Han opplyser at trafikken har gått greit hittil, men at det kan bli større forsinkelser til uken, når flere passasjerer skal frem.

- Man bør beregne litt ekstra tid hvis man har viktige møter eller liknende, oppfordrer han.

Ingen skadd
Ingen ble skadd da broen raste.

- Broen er ikke i bruk, og det var ingen tog på linjen, sier Finkelsen.

Uhellet skjedde rett før klokken 5 natt til søndag.

Forsinkelser i helgen
Østfoldbanen har vært stengt helt siden fredag på grunn av en avsporing i Råde og anleggsarbeid i Sarpsborg. Denne delen av banen åpnes igjen søndag.

- Det har vært opp mot en halvtimes forsinkelser i helgene. Det kan jo være frustrerende nok for kunder som ønsker å være på stranden en halvtime tidligere i stedet for å sitte på toget, sier Lundeby.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.