*Nettavisen* Nyheter.

Brødet fullt av hår

Da Dokka-kvinnen delte brødet, ble brødkniven hårete.

24.02.06 11:36

- Huff, jeg ble helt kvalm. Da jeg så at det ble hår på brødkniven, skjønte jeg at noe var galt, og da jeg så nærmere etter fant jeg en skikkelig hårtugge inne i brødet, forteller hun til Oppland Arbeiderblad.

Hun skulle smøre nistepakke til to barnehagebarn, et skolebarn og en som skulle på jobb da hun havnet i den hårete situasjonen.

Seks dager
Kvinnen fra Dokka kjøpte brødet for seks dager siden, og har hatt det frosset ned helt til hun tok det opp for å ha det klart til nistepakkene skulle smøres torsdag.

Har du funnet noe rart i maten? Tips oss, gjerne med bidle, på vaktsjef@nettavisen.no

– Våre kolleger i mattilsynet i Hedmark vil foreta undersøkelser i den aktuelle bakeribedriften i løpet av fredag, sier førsteinspektør Elisabeth Harrang ved Mattilsynet Gjøvik, Toten Land til avisa.

Knekkebrød
Harrang ved Mattilsynet sier til avisa at det aktuelle brødet nå blir sendt til Veterinærinstituttet for nærmere undersøkelse. Siden brødet ble innkjøpt for seks dager siden, mener Mattilsynet at en ikke oppnår mye ved å trekke tilbake resterende brødproduksjon fra det aktuelle bakeriet i Hedmark fordi mesteparten av disse produktene allerede er fortært. Hun understreker at det ikke er noen tvil om at det som trolig er del av ei mus, har vært i brødet før forbrukeren kjøpte det.

- Det som er sikkert, er at det et fremmedlegeme i brødet som ikke skal være der. Det kan være en mus, men vi er ikke sikre, sier Harrang til TV 2 Nettavisen.

- Jeg har ikke sett noe lignende i mine ti år i Mattilsynet. Det er slike ting man skal slippe å oppleve, sier hun.

Harrang sier til TV 2 Nettavisen at brødet vil bli sjekket av Veterinærinstituttet på mandag, og at man først noen dager senere vil vite hva brødet inneholdt.

- Hos oss kommer det til å gå i knekkebrød og ferdig oppskåret brød heretter, sier kvinnen som kjøpte brødet til avisa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag