Brødre amok i horestrøket

22-åringen tålte ikke at tilskuerne flirte da han sjekket opp prostituerte. Latteren ble straffet på grusomt vis.

(iBergen.no) Sammen med to kamerater ble bergenseren dømt for to voldsepisoder, narko og butikktyveri.

Hørte latter
Gjengen på fire var på kjøretur i Bergen sentrum i februar, da de bestemte seg for å ta en tur til horestrøket på Strandkaien. De parkerte bilen på en plass der flere biler hadde tatt oppstilling. 22-åringen gikk ut av bilen og snakket med to prostituerte kvinner. Mens han sjekket opp kvinnene, ble han oppmerksom på at det satt en mann i en av de parkerte bilene og flirte. 22-åringen trodde han gjorde narr av ham og tente på alle plugger.

I vilt raseri løp han mot bilen, klar til kamp. Det intetanende offeret rakk ikke å lukke vinduet før han fikk en knyttneve i nesen. 22-åringens bror kom til og kastet seg på overfallet. Samtidig som broren banket sjåføren, hoppet han istykker panseret.

Videre til neste
Da skaden var gjort hoppet brødrene inn i bilen igjen og forsvant sammen med kameratene. Men oppbankingen roet ikke gjengens voldslyst. For bare kort tid etter var de i gang igjen, med en utenlandsk mann på et busstopp i utkanten av Bergen sentrum. Og denne gangen deltok alle, utenom sjåføren. Mannen ble sparket og slått mens han lå på bakken.

- Han viste fingeren da vi kjørte forbi, var forklaringen en av de tre tiltalte ga i retten.

Resultatet var store hevelser og blåmerker for offeret, samt et ti centimeter langt kutt i ansiktet.

Krav om trygghet
I dommen la Bergen tingrett vekt på at begge overfallene skjedde uprovosert.

«I tilknytning til dette bemerkes den utrygghet som folk flest vil føle ved å ferdes på offentlige steder som følge av slik atferd, og konkret om den utrygghet fornærmede har følt som følge av dette. Av allmennpreventive grunner bør det således reageres strengt her.» skriver tingretten.

Ulike straffer.
Fordi deltakelsen i angrepene varierte mellom de tre tiltalte, fikk de forskjellige straffer. 22-åringen ble straffet strengest med ti måneders fengsel, mens en 23-åring ble dømt til seks månders ubetinget fengsel. 21-åringen fikk 45 dager.

De tre må også betale erstatning til busstopp-offeret på 20.000 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.