*Nettavisen* Nyheter.

Brødre frifunnet for vold

- De knuste nesa mi og jeg ble truet på livet, hevdet fetteren. Men brødrene som jobber for Ungdom mot Vold ble blankt frifunnet.

15.06.05 16:21

Oslo tingrett trodde ikke på den 18-årige mannen som hevdet at han i september i fjor høst ble overfalt og truet av sine fettere på 27 og 29 år.

Ifølge fetterens politiforklaring kom det til et sammenstøt på Bjerke i Oslo. Brødrene skal ha slått 18-åringen så han knakk nesa. Den ene skulle også ha truet med å drepe ham. Bakgrunnen for det angivelige oppgjøret skulle være en familiekonflikt mellom foreldrene på begge sider.

Aktive mot vold
De to brødrene er begge aktivt engasjert i organisasjonen Ungdom mot Vold, den ene som fast ansatt, den andre på et prosjekt gjennom Aetat.

I retten hevdet brødrene denne uken at de aldri hadde brukt vold mot 18-åringen, men at de tvert i mot gjennom mange år har forsøkt å få ham bort fra bråk og voldsanmeldelser.

Påstand til aktor var 90 dager ubetinget fengsel for den yngste av brødrene og 100 dager for den eldste som også var tiltalt for drapstrusler.

- Vi er svært glade for at brødrene er blankt frifunnet og de vil selvsagt fortsatt jobbe for oss, sier daglig leder Farid Bouras i Ungdom mot Vold til TV 2 Nettavisen.

Trodde mer på tiltalte
Fullmektig Cecilie Schjatvet representerte den eldste av brødrene i saken. Hun peker på at at for å bli domfelt, så skal det være bevist utover en hver tvil

- Etter vårt skjønn går retten her noe lenger og vurdere bevisene slik at de fester mer lit til tiltaltes forklaring, sier Cecilie Schjatvet til TV 2 Nettavisen.

«Det er mye som kan tale for at det har forholdt seg slik de tiltalte har forklart,» heter det i dommeren som Oslo tingrett avsa i dag.

Fortsetter arbeid mot vold
Farid Bouras frykter ikke at medieopmerksomheten omkring saken mot brødrene har skadet organisasjonens rykte.

- Noen som har fordommene i behold, vil nok bruke dette mot oss, men den jevne «mann i gata» vet hvordan verden er, sier Bouras.

Ungdom mot Vold er politisk uavhengig organisasjon som arbeider for å stoppe, redusere og forebygge vold, mobbing, narkotika, rasisme, fordommer, likegyldighet og kriminalitet. Les mer om organisasjonen her (ekstern lenke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.