*Nettavisen* Nyheter.

Brødre funnet døde

Foto: Vidar Dons Lindrupsen (Vidar Dons Lindrupsen)

To brødre er funnet omkommet på Store Hollenderen.

18.06.09 14:52

Hovedredningssentralen (HRS) sier til Nettavisen at alt håp er ute for de to brødrene som ble meldt savnet på Store Hollenderen utenfor Tromsø.

- Jeg kan bekrefte at brødrene er funnet omkommet, sier redningsleder Ørjan Delbekk ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til Nettavisen.

- Falt nedover fjellet
- Hva har skjedd med dem?

- Vi trodde først de ble tatt av skred, men nå ser det ut til at de har falt 100 til 200 meter nedover fjellet og dratt med seg snøen, sier Delbekk til Nettavisen klokken 13.

Brødrene på 21 og 23 år skulle komme tilbake fjellturen onsdag kveld. De to mennene skal sist ha blitt sett 50 meter under toppen på Store Hollenderen på Kvaløya utenfor Tromsø onsdag ettermiddag.

Hensyn til pårørende
330-skvadronen fra Banak startet leting med Sea King klokken 05.38 torsdag morgen. Helikoptermannskapet lokaliserte da brødrene i den sørlige fjellsiden på Store Hollenderen.

Delbekk sier til Nettavisen at HRS har visst om tilstanden til de unge mennene noen timer.

- Men av hensyn til deres pårørende, har vi ventet må å gå ut med dette før nå, forklarer Delbekk.

Bratt og ulendt terreng
Det er fint vær i området, men svært bratt og ulent terreng. Derfor ønsker 330-skvadronen at klatrere tar seg ned til de to brødrene før de blir fløyet ut.

Det er uvisst når brødrene blir hentet ned fra fjellet:

- Vi må også ivareta sikkerheten til fjellgruppen vi har sendt ut for å hente dem. Det kan ta flere timer å få brødrene ned, sier Delbekk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.