*Nettavisen* Nyheter.

Brødrene funnet på fjellhylle

De to brødrene som var savnet i fjellet mellom Fyresdal og Setesdalen ble torsdag morgen funnet. De var medtatte, men i god behold.

21.07.05 11:34

Ved 09.30-tiden meldte Hovedredningssentralen i Sør-Norge at de to brødrene på seks og 14 år fra Notodden var funnet og hentet av et brannhelikopter fra Torp og at de var på vei ned til Fyresdal. Guttene har vært ute siden klokken 11 onsdag formiddag, og ble meldt savnet ved 21.30-tiden samme kveld.

- Medtatte
- De var nok litt medtatte etter å ha vært ute i hele natt, men ellers i god form. De hadde ingen ytre skader. Nå er de tatt hånd om av helsepersonell og kriseteam, sier operasjonsleder Bent Ingebrigtsen ved Telemark politidistrikt til TV 2 Nettavisen. Han gir ros til letemannskapene, både frivillige og profesjonelle, som deltok i søket. På det meste var rundt 70 personer i sving.

- Folk har stilt opp og ytt en fantastisk innsats, sier Ingebrigtsen.

Satt på fjellhylle
De savnede ble funnet ved Mastetjønn i Austheiene på grensen mellom Agder og Telemark klokka 09.30, ikke lagt fra stedet de ble meldt savnet fra.

- Det var letemannskaper på bakken som så bevegelser på en fjellhylle eller bergkløft to kilometer unna. Søksleder ble varslet og det ble sendt et helikopter til området. Kort tid etter var de to om bord og på vei til Fyresdal, sier Ingebrigtsen.

Fra hytte til hytte
De to brødrene var en del av et turfølge på sju personer, fem barn og to voksne, som skulle gå den merkede løypa fra Nystøyl til Nutevasshytta, en strekning på 10 kilometer. Den første puljen gikk ut ved 10.30-tiden onsdag formiddag. De to brødrene gikk alene noe senere, mens siste del av gruppa, blant annet moren til de to, gikk sist.

Da de to brødrene ikke kom fram til Nutevasshytta som avtalt, ble det straks igangsatt leting i området. Politiet i Agder og Telemark ble varslet. Utover kvelden og natta trålte store styrker gjennom området på jakt etter brødrene.

De to hadde forholdsvis lite klær med seg og ikke mye mat. Det har vært klart vær og 15 grader i fjellet natt til torsdag.

Populært turterreng
Austheiene er et populært turterreng, kuppert og delvis med høyfjell. Nystøyl, der guttene sist ble sett, ligger 880 meter over havet, mens Nutevasshytta ligger 930 meter over havet. Løypene er en del av Den norske Turistforenings stinett. Turen mellom Nystøyl og Nutevasshytta skal normalt ta rundt fire timer.

I juni i fjor ble en 10 år gammel jente funnet i god behold etter en omfattende leteaksjon i det samme området. Hun ble funnet etter 32 timer alene i fjellet på grensen mellom Telemark og Agder.


Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.