RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Marit Hommedal, NTB Pluss

Broen nedbetalt

Sist oppdatert:
I løpet av ettermiddagen blir de siste kronene innkrevd på Nordhordlandsbrua. Fra klokken 1600 er det gratis.

Mens dette er en stor dag for samfunnene i Nordhordland er det en trist dag for bompengeinnkreverne som mister jobben.

- Det er svært vemodig, sier Siw Aulie som ikke helt klarer å glede seg over at naboene nå kan kjøre gratis til byen. Hun er i samme båt som mange av de andre. Hun har hatt en trygg og hyggelig jobb og hun har ennå ikke fått ny.

Sparebøsse

Det er litt av en sparebøsse som nå knuses i biter. I alt 1,374 milliarder kroner har kommet inn i spleiselaget over den 1610 meter lange flytebroen. Det betyr at en gjennomsnittspendler som har kjørt over broen i disse elleve årene "eier" omtrent 20 cm hver.

Men det har vært krevd inn bompenger fra lenge før broen sto ferdig. Forhåndsbompenger har man betalt på fergebillettene helt siden 1969. Det er med andre ord ingen grunn til å slå seg på brystet for noen politikere. Broen er kjøpt og betalt av brukerne, en modell som blir mer og mer vanlig.

Nye bommer

Hvor lenge nordhordlendingene får kjøre gratis, vil vise seg, men det er planer både om Nordhordlandspakke og generell veiprising like rundt hjørnet. Det neste store prosjektet bør bli Nyborgtunnellen som nå tvinger seg fram ettersom den økende trafikken vil kvele omkjøringen over Hylkje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere