*Nettavisen* Nyheter.

Brøt seg inn i Hatlestad-hus

Foto: TV 2 (TV 2 Nyhetene)

To måneder etter at to personer omkom i ras-tragedien, brøt 40-åringen seg inn i et evakuert hus, på jakt etter alkohol.

21.11.06 15:02

(iBergen.no) Men det noe underlige utbyttet fra det ras-rammede huset, var ikke allverden. Forrige tirsdag ble han dømt av en uvanlig krass Bergen tingrett.

Gjemte seg bak dør
40-åringen tilsto flere alvorlige kriminelle forhold begått det siste året. Mest graverende var et innbrudd i Hatlestad terrasse 34. 11. november 2005 var 40-åringen på vei til venner da han gikk forbi Hatlestad terrasse. Boligfeltet hadde to måneder tidligere blitt rammet av et jordskred som til da hadde krevd to menneskeliv. Kraftig beruset bestemte han seg for å bryte seg inn i en av de forlatte boligene i håp om å finne alkohol.

Idet han tok seg inn i ras-huset ble han observert av en nabo, som kontaktet politiet. Kort tid etter ble han pågrepet inne i boligen mens han gjemte seg bak en dør. Under jakken skjulte han det eneste utbyttet han fant i ruinene; en blåsebelg til peisen.

Svært hensynsløst
I harde ordelag gir tingretten sin vurdering av innbruddet:

«Boligene var evakuert grunnet ras, og beboerne var blitt husløse uten muligheter til å ta med seg sine eiendeler. Tyverier fra personer som grunnet naturkatastrofer har måttet evakuere og etterlate sine eiendeler mer eller mindre ubeskyttet, virker for retten svært hensynsløst, og ofrene for slike katastrofer må etter rettens mening ha krav på et ekstra vern mot å bli utsatt for vinningsforbrytelser.» heter det i dommen.

Tente på hytte
I tillegg til Hatlestad-innbruddet, ble han også dømt for vold og trusler mot sin tidligere samboer. Da forholdet deres gikk i oppløsning, herpet han bilen hennes og tente fyr på hytten de begge bodde i. Mens han var i avhør hos politiet, både ringte han og sendte tekstmeldinger der han truet henne til å trekke en anmeldelse mot ham.

Men det var innbruddet som ga grunnlaget for den strenge straffen mannen ble idømt. I åtte måneder må han sone i fengsel.

Les flere nyheter på www.ibergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.