*Nettavisen* Nyheter.

Brøt våpenavtale med Nederland

Forsvarsminister Kristin Krohn Devold (H) har kansellert en stor våpenbytteavtale med Nederland, og nederlandske myndigheter er svært skuffet.

17.09.04 23:05

I fjor sommer ble det undertegnet en intensjonsavtale om at Forsvaret skulle overta 18 nye selvdrevne artillerivogner av typen Krauss-Maffei Wegmann PzH2000 fra Nederland, i bytte mot et overskuddseksemplar av det avanserte norske bakke til luft-missilsystemet NASAMS. Nå har Norge kansellert avtalen, melder Dagbladet.no.

- Vi er svært skuffet og svært lite glad for det som er skjedd. Dette kom som en total overraskelse på oss, og har gitt oss et stort forklaringsproblem overfor parlamentet, sier den nederlandske forsvarsministerens talsperson Sascha Louwhoff til Dagbladet.no.

Fredag reiste Kristin Krohn Devold til Haag i Nederland.

Statssekretær Bård Glad Pedersen i Forsvarsdepartementet mener dette ikke handler om avtalebrudd, men om kansellering av en avtale.

- Kostnadene ved innføringen av artillerisystem i Hæren viste seg å bli større enn vi trodde. Vi innså at det ble mer enn vi kunne klare i inneværende budsjettperiode, sier han.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.