RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Børsen famler i blinde

Sist oppdatert:
Aksjemarkedet leter etter riktig retning i påvente av viktige makrotall.

SJEKK KURSENE HER.

Hovedindeksen stiger 0,20 prosent til 341,46 poeng ved 14-tiden onsdag.

Investorene på Oslo Børs er avventende og leter etter signaler for hvor aksjene skal gå videre. Senere i dag kommer det nye viktige inflasjonstall fra USA. Frykten for at økt inflasjon vil føre til at den amerikanske sentralbanken må heve styringsrenten har bidratt til børsras rundt om i verden.

Nye tall: NA24 leses mest.

Konsumtall
Onsdag klokken 14.30 norsk tid kommer det tall som viser hvor konsumprisindeksen gikk i mai. Her venter markedet en økning på 0,3 prosent for kjerneindeksen, utenom matvarer og energi. Hvis konsumprisene øker mer enn ventet, har markedet hatt rett i sin frykt for økte lånekostnader, men hvis indeksen blir lavere enn hva markedet forventet, kan de siste dagers børsras vise seg å ha vært overdrevet.

Oljeprisen stiger noe igjen etter å ha vært langt svakere enn tidligere på dagen. Meteorologene venter at den tropiske stormen Alberto ikke vil få de konsekvensene oljemarkedet hadde forutsett. Iran saken virker også å ha forsvunnet vekk fra fareradaren til spekulantene. Senere i dag slippes de ukentlige tallene over oljelagrene i USA og markedet venter at det lagrene fortsetter å fylles opp.

67 dollar fatet
Prisen på et fat nordsjøolje med levering i juli omsettes etter lunsj for rundt 67,06 dollar i London. En dollar koster samtidig 6,24 kroner.

Statoil er det mest omsatte selskapet, men kursen faller 0,32 prosent til 154,50 kroner. Meglerhuset ABG Sundal Collier dominerer selgersiden 53,4 prosent av nettosalgene i aksjen.

Bedre går det med Norsk Hydro. Aksjen stiger 2,26 prosent til 147,25 kroner. Eivind Reiten & Co er i St. Petersburg på konferansen Economic Forum og fikk prominent besøk.

Den russiske presidenten Vladimir Putin kom innom det norske oljeselskapets utstillingsstand og Hydro var det eneste utenlandske selskapet som fikk anledning til å ta i mot den russiske presidenten.

Reiten hadde også et møte Gazprom-sjefen Alexey Miller under sitt besøk i St. Petersburg. Siste nytt om Shtokman er at det russiske gasselskapet skal være klare til avgjørelsen om hvem som blir partner i det lukrative prosjektet før russerne tar sommerferie.

Altinex raser videre
DNO faller 0,62 prosent til 48,30 kroner, mens Altinex faller 4,35 prosent til 1,10 kroner.

TeleComputing topper vinnerlisten med en oppgang på 5,29 prosent og får følge av Funcom som stiger 4,87 prosent. Borgestad blir løftet 4,81 prosent. Omsetningen i aksjene er liten.

- Vi er generelt sett positive til tank- og tørrlastmarkedet og tror derfor at det svake aksjemarkedet åpner for gode kjøpsmuligheter innen shipping. Vi fremhever spesielt Frontline og Jinhui som er mest gearet mot et sterkt spotmarked. I tillegg finner vi Bergesen, Wilhelmsen og Camillo Eitzen som meget gode investeringscase, skriver Pareto i en rapport.

Frontline stiger 2,43 prosent til 190 kroner, mens Jinhui klatrer 1,48 prosent.

Eidsiva Rederi faller 12,61 prosent til 20,10 kroner, men igjen er nedgangen knyttet til svært lav omsetning i aksjen. En børspost på 500 aksjer er omsatt.

Bergensen Woldwide Offshore var i morgentimene onsdag en av vinnerne med en oppgang på 4,76 prosent. Ved lunsjtider faller aksjen 9,52 prosent og det er meglerhuset DnB NOR Markets som er den desidert største selgeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere