RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brøt budsjettforhandlingene

Sist oppdatert:
Fremskrittspartiet brøt tirsdag kveld budsjettforhandlingene med regjeringen.

Fremskrittspartiet brøt tirsdag ettermiddag budsjettforhandlingene med regjeringen. Forhandlingene begynte klokken 18 tirsdag ettermiddag, men ble raskt avsluttet.

- Knapper og glansbilder

- Vi har fått på bordet et så beskjedent forslag at vi ikke ser noen grunn til å fortsette forhandlingene, sier Siv Jensen til TV 2 Nyhetene.

Frp krevde blant annet tre milliarder kroner for å slette sykehusgjeld, men stilte også krav om mer ressurser til politiet, sjøfolk og industri.

Høyre, KrF og Venstre avviste tirsdag formiddag Frps sentrale krav om en forpliktende avtale som skulle vare til neste stortingsvalg i 2005, og til kravet om å ettergi gjelden til sykehusene. Avgjørelsen ble overlevert Frp skriftlig, hvorpå nestformann i Frp, Siv Jensen, uttalte at hun til tross for en klar avvisning ville gi regjeringspartiene ytterligere en sjanse klokken 18.

Jensen mener tilbudet regjeringen møtte partiet med i andre runde av forhandlingene ikke var annet enn knapper og glansbilder.

For stor avstand

Regjeringens sjefforhandler Jan Tore Sanner (H) avviser på sin side at regjeringens tilbud til Frp ikke kom dem i møte.

- Vi er kommet Frp i møte, men må konstatere at avstanden er for stor. Men vi ønsket et samarbeid med Frp, sier Sanner til NTB.

Holder døren på gløtt

Siv Jensen sier til NRK at det var svært lett å overskue at Frp ikke ville klare å bli enige med regjeringspartiene, og at hun derfor ikke så noen grunn til å fortsette forhandlingene. Frps nestleder stenger ikke døren helt for regjeringen, dersom forhandlinger med Ap og eventuelt SV ikke skulle føre frem.

Men da krever hun betraktelig mer imøtekommelse fra regjeringspartiene.

Kravet om mer penger til sykehusene vil Jan Tore Sanner og hans regjeringskolleger møte igjen i eventuelle forhandlinger med Ap og SV.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere