RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brøt sammen etter incest-forklaring

Sist oppdatert:
ARENDAL (TV 2 Nettavisen): Eldstedatteren forklarte detaljert hvordan faren voldtok henne på badet da hun var 10 år, under trusler om vold. Så brøt hun sammen.

Jenta fikk problemer etter forklaringen om farens voldtekter. Mor og søsken måtte holde henne oppe og trøste på vei ut av retten - mens de gråt sammen.

Påstander om voldtekter, vold, overvåkning og annen trakassering står sentralt i rettssaken etter sykehusdrapet i Arendal.

Senere bevisføring i retten skal vise hvorvidt det er belegg for hennes påstander om den nå avdøde faren.

Etter å ha forklart seg om drapet tirsdag, fortsatte 20-åringen onsdag sin forklaring, med fokuset på barndom og oppvekst.

Familien bodde først i Pristina, hvor de de to eldste barna ble født. Siden flyttet de til Prizren, også det i Kosovo. Der vokste hun og de andre fire søsknene opp, før de flyttet til Sarajevo i 1998, og videre til Norge året etter.

Slo umotivert
20-åringen forteller om en far som umotivert slo barna for den minste ting, uten grunn.

- Han slo til han ble trøtt. Han slo hvis han hadde kranglet med venner, eller var uenige med foreldrene sine eller hadde en dårlig dag på jobben. Han slo til vi ikke så ut og blødde. Så sendte han oss til hans foreldre, slik at de skulle se hvordan vi så ut. Han straffet dem ved å slå oss, forklarte 20-åringen.

Hun forklarte detaljert hvordan faren voldtok henne på badet første gang hun da hun var 10 år, under trusler om vold.

- Han kom sent hjem fra jobb. Mor var sendt bort. Vi barna sov allerede. Han beordret meg i dusjen.

- Jeg trodde først han tullet da han sa jeg skulle ta av pysjamasen. Jeg kan ikke det, sa jeg. Han ble veldig sinna, og sa ”skal jeg finne frem beltet, eller”. Etter det kastet han meg på badegulvet.

Gjentok seg ofte
Siden skal voldtektene ha gjentatt seg ofte. Hun måtte ha flere pauser fordi hun ikke klarte å holde gråten tilbake.

Retten tok 10 minutters pause, og på vei ut av rettslokalet brøt hun sammen i krampegråt. Hun ble holdt oppe og trøstet av sin søster, bror og mor, alle medtiltalt for drapet på faren, Bashkim Hasani.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere