RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brøt seg inn hos politiet

Sist oppdatert:
Frekke tyver tømte for to uker siden hovedkontoret til Politiets fellesforbund for datautstyr og annet verdifullt utstyr.

Det sensitive medlemsregisteret til Politiets Fellesforbund var tyvene ikke interessert i.

Da de ansatte i Politiets Fellesforbund kom på jobb den 18. mars fikk de seg en negativ overraskelse. Frekke tyver hadde vært der og stjålet verdifullt datautstyr.

– Vi har selvfølgelig anmeldt innbruddet, men får nok akkurat den samme behandlingen som vanlige folk når de opplever noe slikt, sier leder Arne Johannessen i Politiforbundet til NTB.

Han forsikrer at tyvene bare fikk med seg en data- og kontorutstyr under tyveriet. Det sensitive medlemsregisteret med navn på 10.000 ansatte i politi- og lensmannsetaten i Norge, skal være i sikkerhet. Registeret over ansatte i så vel Politiets sikkerhetstjeneste som i andre deler av politiet, kan ha en spesiell verdi for de rette interessentene. Tyvene skal imidlertid ikke ha hatt mulighet til å stjele disse opplysningene.

– Jeg kan si med en gang at det er det umulig for folk å komme seg inn på. Det hadde vært svært alvorlig hvis det hadde skjedd, så det er godt sikret, sier Johannessen.

Om annen sensitiv informasjon ble stjålet vil ikke Johannessen kommentere.

Ifølge politiet i Oslo er forholdet anmeldt som grovt tyveri. Dette betyr at det er verdier for mer enn 100.000 kroner som er stjålet. Saken skal imidlertid allerede være henlagt fordi innbruddet er begått av en ukjent gjerningsperson

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere