Brudd i forhandlingene

Fellesforbundet har brutt forhandlingene med Norsk Industri og Byggenæringens Landsforening. Dermed går frontfagene til mekling hos Riksmeklingsmannen.

15.03.06 19:38

- Vår forhandlingsdelegasjon så ingen nytte av å forhandle uten å få resultater, sier Fellesforbundets leder Kjell Bjørndalen i en kommentar.

- På våre viktigste krav som er videreføring av Avtalefestet Pensjon (afp), tiltak mot sosial dumping (inn- og utleie) og etter- og videreutdanning, har arbeidsgiverne overhodet ikke gitt noen ting og vi må derfor bare konstatere at den eneste veien å gå for å få til noe er å be om mekling hos Riksmeklingsmannen, sier Bjørndalen.

Fellesforbundet og Norsk Industri og Byggenæringens Landsforening startet forhandlingene om de fire frontfagene mandag 6. mars og har dermed forhandlet i halvannen uke. De fire områdene er Verkstedoverenskomsten, kartonasjeoverenskomsten, overenskomsten for byggeindustrien og tekooverenskomsten. Til sammen er det meldt plassoppsigelse for nær 38 000 arbeidstakere på disse områdene, mens det totale antall medlemmer på disse områdene er 43 500.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.