RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brudd i industri-mekling

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Det er brudd i meklingen mellom Fellesforbundet og Norsk Industri.

Det er Fellesforbundet som krevde meklingen avsluttet. Riksmeglingsmannen har fire dager på å komme med en løsning.

- Fellesforbundet har forlangt at meglingen skal avsluttes. Når de ber om det, har jeg fire dager til å avslutte. Vi må være ferdig med meglingen fredag midnatt. Hvis vi ikke da har nådd frem til en løsning, har Fellesforbundet tatt ut 38.000 medlemmer i konflikt, som da går ut i streik, sier riksmeglingsmann Svein Longva til TV 2 Nettavisen.

Hvis det ikke blir enighet innen fredag 31. mars klokken 24.00, ender altså meklingen i streik.

- Det har nesten ikke vært bevegelse i meklingen i det hele tatt. De vanskeligste feltene er spørsmålene knyttet til avtalefestet pensjon og sosial dumping. Partene har heller ikke begynt å snakke om penger. Det kommer mot slutten av forhandlingene, altså om et par- tre dager, sier Longva.

Meklingsbruddet innebærer at nær 38.000 medlemmer i mer enn 1.000 bedrifter kan bli tatt ut i streik fra lørdag 1. april.

De som starter et skift før klokken 24.00 fredag kveld skal gå skiftet ut. Skift som begynner etter midnatt blir rammet av en eventuell konflikt.

Pausen i meklingen varer til tirsdag klokken 12.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere