RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Brudd i ulveforhandlingene

Forhandlingene om rovdyrpolitikken har så godt som brutt sammen. Partene gikk fra hverandre sent torsdag uten å komme til enighet om nøkkelpunkter som ulvens utbredelsesområde og antallet ulvefamilier.

Arbeiderpartiet og SV har dannet felles front mot regjeringspartiene, men måtte bare konstatere at de to forhandlingsrundene torsdag ikke førte til noen tilnærming.

Tiden er i ferd med renne ut, og alt tyder på at de parlamentariske lederne blir koblet inn mandag. Energi- og miljøkomiteen skal levere sin innstilling onsdag. Det eneste partene synes å være enige om, er at tidsfristen skal holdes. Ellers er det strid om det aller meste.

Regjeringspartiene står fast på at ulvesonen i sin helhet skal ligge øst for Glomma, mens Ap og SV vil ha en sone som grovt sett er like stor som i dag, og som dekker mesteparten av Østlandet og deler av Sørlandet. De to opposisjonspartiene går for fire familiegrupper, mens regjeringspartiene snakker om 2 til 3.

Det er heller ikke enighet om utbredelsen av jerv og gaupe. Regjeringen vil fjerne disse rovdyrene fra Finnmark, mens Ap og SV vil opprettholde bestanden i landets nordligste fylke. Erstatningsordningene er et annet viktig punkt der partene står langt fra hverandre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere