Brudd mellom Fellesforbundet og TBL

Riksmeklingsmann Reidar Webster er bekymret etter at det ble brudd mellom Fellesforbundet og TBL lørdag ettermiddag. Det er fare for storstreik for 47 000 ansatte.

27.03.04 21:22

Fellesforbundet varslet brudd lørdag ettermiddag. Det gjorde riksmeklingsmann Reidar Webster så bekymret at han kontaktet regjeringen.

–Bruddet oppsto fordi partene har kjørt seg fast. Det er den eneste forklaringen, sier riksmeklingsmann Reidar Webster til NTB.

- Vanskelig situasjon
- Rett etter at bruddet ble begjært, varslet jeg regjeringen om at det var fare for streik blant 47.000 arbeidstakere, sier Webster.

Streiken kan komme fra midnatt onsdag. Webster betegner situasjonen som vanskelig. Det gjør også arbeids- og administrasjonsminister Morten Andreas Meyer.

–Meldingen om bruddet i meklingen understreker at vi står overfor en vanskelig og alvorlig situasjon. Jeg har derfor innkalt partene til en samtale mandag ettermiddag kl. 16.00, heter det i en pressemelding statsråden sendte ut mens partene orienterte media om bruddet.

Pause søndag
Partene vil ta pause søndag før de stiller opp på et orienteringsmøte mandag med Meyer.

Hensikten med mandagens møte er å få en grundig orientering om forhandlingene og årsakene til bruddet, ifølge statsråden.

–Regjeringen har reagert med å innkalle partene til et møte. Vi får se hva som kommer ut av det. Regjeringen viser initiativ, og jeg er ganske glad for det, sier Webster.

Pensjon og lønn
47.000 fagorganiserte er omfattet av meklingen mellom Fellesforbundet og arbeidsgiverorganisasjonene Teknologibedriftenes Landsforbund (TBL) og Byggenæringens Landsforening (BNL). Meklingen har pågått siden mandag.

Frontene er harde mellom TBL og Fellesforbundet, særlig i spørsmålene om tjenestepensjon og lavlønnstillegg. Resultatet av bruddet i meklingen innen de såkalte frontfagene kan føre til streik fra 1. april.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag