RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Politikerne i Hjartdal og ordfører Sven Tore Løkslid spanderer allværsjakker på alle 200 ansatte og iPad på alle ungdomsskoleelevene. 2,5 millioner kroner av overskuddet settes av til integrering av flyktninger.
Politikerne i Hjartdal og ordfører Sven Tore Løkslid spanderer allværsjakker på alle 200 ansatte og iPad på alle ungdomsskoleelevene. 2,5 millioner kroner av overskuddet settes av til integrering av flyktninger. Foto: Jarle Pedersen (Telemarksavisa)

Bruker 130 000 på allværsjakker til de ansatte

200 ansatte skal få hver sin allværsjakke.

HJARTDAL (Telemarksavisa): Allværsjakkene skal ha påsydd logoen til Hjartdal kommune og Løkslid stiller sporty opp på et bilde der TA har kommet opp med et logoforslag, fritt etter en viss TV-serie.

Stort overskudd

Det var opprinnelig rådmannens forslag og den bakenforliggende årsaken er at Hjartdal kommune gikk med nesten sju millioner kroner i overskudd i fjor. Takket være de ansatte.

Ikke alle i Hjartdal har vært like begeistret for ideen, og sagt det finnes nyttigere ting å bruke pengene på, men Løkslid sier dette er en takk til de rundt 200 ansatte i kommunen som står på året rundt.

iPad til ungdommen

– Dette handler om å gi en liten honnør til de ansatte. Hjartdal kommune har i flere år hatt kutt i tjenestetilbudet og effektivisering og det er noe de ansatte har merket. Vi ønsker å gi litt tilbake og det er viktig å likhetsbehandle folk, sier Løkslid til TA.

Ordføreren ser også profilnytten slike jakker med logo gir.

– Jakkene skal ha påsydd Hjartdals kommunevåpen og MOT-merke, siden vi er en MOT-kommune. Vi håper det gjør de ansatte stolte av å arbeide i Hjartdal kommune, sier han.

– Jakker har dere råd til, men ikke ventilasjonsanlegg?

– Vi er helt prisgitt de ansatte og vi er stolte av jobben de gjør. Som politiker kan vi ikke sole oss i glansen av gode resultater hvis de ansatte ikke leverer. Så dette er ene og alene en honnør til de ansatte for godt utført arbeid – ikke minst etter den sjauen vi har gått gjennom. Sykefraværet har gått ned over flere år og spesielt innen pleie og omsorg har det vært effektivitet som har bidratt til overskuddet, sier Løkslid.

Hjartdal Ap har rent flertall i Hjartdal kommunestyre og har og vedtatt å gi alle ungdomselevene i kommunen sin egen iPad til odel og eie. Inkludert opplæring av lærere, koster vedtaket 350 000 kroner.

Bruker litt og sparer litt

Regnskapet viser at Hjartdal kommune hadde et midreforbruk – som er et kommunalt ord for overskudd – på 6 889 734 kroner.

Hjartdal kommune har vedtatt at 130 000 kroner skal gå til innkjøp av allværsjakker til alle ansatte og at 350 000 kroner skal gå til innkjøp av iPad-er til alle ungdomselever. De får nettbrettet til odel og eie når de er ferdig på ungdomsskolen. 100 000 kroner er satt av til «Fond revisjon hjartdølautbyggingen» og 20 000 kroner er avsatt til fysisk aktivitet i regi av rådet for eldre og mennesker med nedsatt funksjonsevne. 2,5 millioner kroner er satt av i et integreringsfond, mens resten, 3 789 734 kroner, settes i Disposisjonsfondet.

Les flere saker hos Telemarksavisa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere