RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bruker 3 av 10 kroner med VISA

Sist oppdatert:
Nye tall viser at nordmenn bruker VISA-kortet mer enn noen gang.

GRAND HOTEL, OSLO (Nettavisen): Totalt finnes det nå 4,8 millioner VISA-kort i Norge. Det gir et snitt på 1,2 kort per nordmann.

- Vi ser at nordmenn i økende grad bruker VISA-kortet ved alle typer hverdagskjøp, både små og store, hvor man tidligere gjerne betalte kontant, sier Svein Estwall i VISA Europe i Norden.

Sjekk vår oversikt over de beste bankkortene

Antall VISA-kort økte med 8,3 prosent i 2006 og Norge er blant de landene i Europa med flest kort per innbygger. Antall transaksjoner vokste med 15,3 prosent i fjor.

- Norge er ganske unikt når det kommer til VISA-bruk, og det er overraskende at tilveksten er så høy i et allerede velutviklet marked, sier Christina Lind i VISA Europe.

Og det er kreditt vi vil ha mest av alt; antall VISA-kort med kreditt vokste med hele 30 prosent i fjor. Nordmenn brukte 270 kortmilliarder i fjor, og snitt-transaksjonen er på 520 kroner.

Unngå pengefrys med kredittkort

- Den har sunket med 2,5 prosent på grunn av det store antallet transaksjoner, kommenterer Lind.

Og mens VISA står bak en av ni forbrukte euro i Europa, er bruksfrekvensen tre ganger så høy her til lands. 30 av 100 kroner vi bruker på konsum dekkes av VISA-kortet.

- Man skal vite at det ikke er gratis å dra kortet, for butikkene tar betalt for kortbruken av kundene. Men dette er en kostnad som inngår i prisen på varen du kjøper, og i Norge er det ikke lov å velte kortkostnaden direkte over på kortbrukeren, sier Nettavisens privatøkonomi-ekspert, Rune Pedersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere