RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brukte bilde uten å spørre - nå får Listhaug regning


Dette er Sylvi Listhaugs mye omtalte Facebook-post der hun skriver at "Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet". Bruken av bildet fra Associated Press får nå et etterspill.
Dette er Sylvi Listhaugs mye omtalte Facebook-post der hun skriver at "Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet". Bruken av bildet fra Associated Press får nå et etterspill. Foto: Faksimile
Sist oppdatert:
- Jeg skal selvsagt betale med en eneste gang, sier Sylvi Listhaugs rådgiver.

På rad og rekke har kritikerne anklaget justisminister Sylvi Listhaug (Frp) for å gå over streken i sitt angrep på Arbeiderpartiet. I en Facebook-post som viste væpnede menn med tildekkede ansikter skrev Listhaug at «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere en nasjonens sikkerhet. Lik og del».

Les også: Støre: - Listhaug nører opp under hatet som tok så mange liv 22. juli

Nå får også selve bruken av bildet et etterspill. Ifølge Dagbladet tilhører byrået Associated Press (AP). NTB Scanpix - som forvalter rettighetene i Norge varsler at de nå vil sende en regning i posten. Standardpris vil være 1440 kroner, ifølge NTB.

Les også: - Listhaug bør få valget mellom Facebook-postene og justisministerposten

 - Vi kommer til å sende regning til Listhaug for bruken av bildet dersom hun ikke har lastet det lovlig ned fra annet sted. NTB representerer AP i Norge. Det kan se ut til at bildet er brukt av Sylvi Listhaug uten tillatelse , sier Christina Dorthellinger i NTB til Dagbladet.

Justisminister Sylvi Listhaug (Frp).

Les også: Hareide: - Listhaug er mer populistisk enn Trump

Dorthellinger opplyser videre at det også er restriksjoner på hva byråets nyhetsbilder kan brukes til. Her heter det blant annet at bilder ikke kan brukes til politiske kampanjer.

Sylvi Listhaugs politiske rådgiver Espen Teigen sier at han personlig skal sørge for at kravet blir gjort opp.

- Det skal jeg selvsagt betale med en eneste gang, sier han til avisa.

Les også: Ap-raseri etter Listhaug-angrep – AUF-ere ber statsministeren holde seg unna Utøya

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere