*Nettavisen* Nyheter.

Brukte ikke redningsvest

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)

De to omkomne i elveulykken i Telemark ble funnet uten redningsvester.

22.07.09 17:31

Det bekrefter politioverbetjent Jan Henrik Henriksen ved Notodden politistasjon overfor Nettavisen. Han leder etterforskningen av ulykken i Sønnlandsvatnet i Tuddal søndag der en svensk 38-åring og hans seks år gamle datter omkom.

– Jenta bar redningsvest da hun ramlet uti, men hun hadde den ikke på seg da hun ble funnet. Den har ramlet av. Faren hadde ikke på seg redningsvest, opplyser Henriksen.

Jentas redningsvest ble funnet i elva Skogsåa like etter at ulykken skjedde.

Ført en kilometer
Mandag ble faren funnet omkommet i elva, tirsdag ble jenta funnet omkommet. De hadde blitt ført rundt en kilometer nedover elva fra hvor båten deres kantret. Henriksen vil ikke spekulere i grunnen til at jentas redningsvest falt av etter ulykken.

– Ville de to hatt større sjanser til å komme levende fra ulykken om de hadde hatt på seg redningsvester da de drev nedover elva?

– Det er ikke tvil om at redningsvester redder liv. Sånn er det bare. Det er derfor det også er påbud om at det skal være redningsvester i båter, sier Henriksen.

Familien i Tuddal
Den omkomne mannens kone og deres gjenlevende barn er fortsatt i Tuddal, tre dager etter at den tragiske ulykken skjedde.

– Det går etter forholdene bra med dem. De har fått tilbud om krisehjelp fra første stund, og det tilbudet har de tatt imot, sier Henriksen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.