RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brukte pepperspray på 15-åring

Foto: Scanpix
Politiet måtte bruke uvanlige metoder for å roe ned en rabiat og beruset 15-åring.

(iBergen.no) Det var onsdag kveld at politiet på Karmøy benyttet seg av pepperspray mot den mindreårige gutten. 15-åringen ble observert av politiet mens han drakk alkohol sammen med noen kamerater gående langs veien på Vea i Rogaland.

Ville ikke hjem
Politipatruljen med de to kvinnelige politibetjentene stoppet opp ved gjengen og ga dem tilsnakk. På bakgrunn av deres unge alder besluttet politibetjentene å kjøre noen av de fulle tenåringene hjem til sine foreldre. Men den 15 år gamle gutten nektet å bli med politiet.

I et forsøk på å flykte fra situasjonen, dyttet han politikvinnen mot et gjerde, mens kameratene prøvde å forhindre pågripelsen. Da valgte politikvinnene å ta i bruk peppersprayen.

Sjelden bruk
- Nei, det er ikke vanlig å bruke pepperspray mot 15-åringer. Generelt tilhører det sjeldenhetene at vi bruker pepperspray under pågripelser, sier politioverbetjent Bjarne Skådel ved Karmøy lensmannskontor til iBergen.no.

Likevel har han tillit til at hans to politibetjenter gjorde en korrekt vurdering mot de rabiate ungdommene.

- De følte seg så presset at de valgte å gjøre det. For meg er det voldsomt vanskelig å vurdere hvordan situasjonen var da det skjedde, men i utgangspunktet har jeg tillit til deres vurdering, sier Skådel.

Tatt hjemme
Med sviende øyne ble 15-åringen pågrepet og satt i politibilen. Idet patruljen skulle kjøre bort fra stedet, åpnet to av kameratene hans bildøren, slik at han kunne flykte ut og forsvinne i kveldsmørket.

Han ble senere funnet hjemme hos foreldrene og tatt med til arresten i Haugesund, der han tilbragte natten. Ifølge Skådel har ikke guttens foreldre kommet med noen reaksjon på at sønnen deres ble sprayet med sviende peppervæske.

- Foreldrene ble gjort kjent med hendelsesforløpet da vi pågrep ham hjemme. Senere i dag vil han bli avhørt med foreldrene til stede, og vi får se hva som kommer da, sier Skådel.

15-åringen er siktet for vold mot offentlig tjenestemann, mens to kamerater (begge 15 år) er siktet for å hindret politiets arbeid. De sistnevnte ble avhørt og løslatt.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere