*Nettavisen* Nyheter.

Brukte raketter på offiserfesten

Offiserene i Bodø brukte små raketter da de lagde festfyrverkeriet som nå etterforskes av forsvarets militærpoliti.

19.12.05 12:12

På videoen som TV 2 Nettavisen offentliggjorde sist uke, og som nå blir etterforsket, forteller en offiser at «vi har knabba to burner – en der en her» mens han viser de sylinderformede gjenstandene som er montert på apparatet.

Her kan du se skandalevideoen fra forsvaret.

Forsvarets logistikkavdeling (FLO) i Bodø ønsker selv ikke å kommentere hva som har vært montert på tv-apparatet, eller svare på generelle spørsmål rundt såkalte «burnere».

Fra jagerfly
En person med inngående kjennskap til festkvelden som nå etterforskes, forteller til TV 2 Nettavisen at «burnerne» som ble brukt, brukes under flysetet til et F-16 jagerfly i tilfelle piloten må skyte seg ut.

Dette er materiell som offiserene ved FLO i Bodø har tilgang til. Nå etterforsker Militærpolitiet hvem som var med på å blande alkohol, fest og militære eksplosiver, samt hvordan offiserene har anskaffet de små rakettene uten at det har blitt oppdaget.

Ikke politi
Informasjonsdirektør Birgitte Frisch i FLO opplyser til TV 2 Nettavisen at såkalte «burnere» er pakket med en halv kilo støpt sprengstoff hver. Hvor mye kraft disse har, får ikke TV 2 Nettavisen opplyst av forsvaret.

- Men uttrykket «burner» er ikke noe som brukes i forbindelse med F-16 fly, sier Frisch. Det er derfor usikkert om det her er snakk om samme type rakett. Frisch sier også at Militærpolitiet ikke har konkludert med hva som ble brukt på tv-apparatet.

Uansett smalt «burnerne» kraftig den sommerkvelden i Bodø da offiserene brukte dem på tv-apparatene. I uken som har gått, har både FLO og Norges offisersforbund fordømt festen der alkohol ble blandet med våpen.

Foreløpig er ikke politiet i Bodø koblet inn i saken.

- Dette er en sak som blir prioritert høyt av Militærpolitiet, men hvor lang tid etterforskningen vil ta, kan vi ikke si. Hvilke konsekvenser dette vil få, er også for tidlig å si noe om før de er ferdig med etterforskningen, sier Frisch.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag