RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brukte raketter på offiserfesten

Sist oppdatert:
Offiserene i Bodø brukte små raketter da de lagde festfyrverkeriet som nå etterforskes av forsvarets militærpoliti.

På videoen som TV 2 Nettavisen offentliggjorde sist uke, og som nå blir etterforsket, forteller en offiser at «vi har knabba to burner – en der en her» mens han viser de sylinderformede gjenstandene som er montert på apparatet.

Her kan du se skandalevideoen fra forsvaret.

Forsvarets logistikkavdeling (FLO) i Bodø ønsker selv ikke å kommentere hva som har vært montert på tv-apparatet, eller svare på generelle spørsmål rundt såkalte «burnere».

Fra jagerfly
En person med inngående kjennskap til festkvelden som nå etterforskes, forteller til TV 2 Nettavisen at «burnerne» som ble brukt, brukes under flysetet til et F-16 jagerfly i tilfelle piloten må skyte seg ut.

Dette er materiell som offiserene ved FLO i Bodø har tilgang til. Nå etterforsker Militærpolitiet hvem som var med på å blande alkohol, fest og militære eksplosiver, samt hvordan offiserene har anskaffet de små rakettene uten at det har blitt oppdaget.

Ikke politi
Informasjonsdirektør Birgitte Frisch i FLO opplyser til TV 2 Nettavisen at såkalte «burnere» er pakket med en halv kilo støpt sprengstoff hver. Hvor mye kraft disse har, får ikke TV 2 Nettavisen opplyst av forsvaret.

- Men uttrykket «burner» er ikke noe som brukes i forbindelse med F-16 fly, sier Frisch. Det er derfor usikkert om det her er snakk om samme type rakett. Frisch sier også at Militærpolitiet ikke har konkludert med hva som ble brukt på tv-apparatet.

Uansett smalt «burnerne» kraftig den sommerkvelden i Bodø da offiserene brukte dem på tv-apparatene. I uken som har gått, har både FLO og Norges offisersforbund fordømt festen der alkohol ble blandet med våpen.

Foreløpig er ikke politiet i Bodø koblet inn i saken.

- Dette er en sak som blir prioritert høyt av Militærpolitiet, men hvor lang tid etterforskningen vil ta, kan vi ikke si. Hvilke konsekvenser dette vil få, er også for tidlig å si noe om før de er ferdig med etterforskningen, sier Frisch.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere