Brukte sjelden bankkort

Etterforskerne i Lommemannen-saken har slitt med å finne elektroniske spor etter den siktede 55-åringen.

11.03.08 07:44

I 1999 ble bilen til den nå siktede 55-åringen i Lommemannen-saken ransaket av politiet. Da fant man 30.000 kroner i kontanter. Mannen skal sjelden ha brukt bankkort og har etterlatt seg få elektroniske spor for etterforskerne som nå forsøker å knytte ham til 150 overgrep mot mindreårige gutter, skriver Aftenposten. Han er nå siktet for 11 overgrepssaker.

Fire nye uker
Mandag ble 55-åringen fengslet i ytterligere fire uker med brev- og besøkskontroll. I fengslingsmøtet la politiet for første gang siden pågripelsen 11. januar fram nye bevis, men politiet ville ikke opplyse hva slags bevis det dreier seg om. Til Nettavisen sa politiadvokat Jorid Kile Berg i går at de mener saken mot mannen er styrket.

Samtidig gjorde politiet det klart at det ikke er aktuelt å utvide siktelsen nå.

Foto: Jørgen Berge

- Vi har ikke noe behov for å utvide siktelsen nå, men det betyr ikke at vi ikke etterforsker de 150 andre sakene for fullt. Ingen av disse er henlagt. Men en eventuell utvidelse av siktelsen får vi vurdere på et senere tidspunkt. Foreløpig gjenstår et enormt etterforskningsarbeid, sa Kile Berg.

Ransaket etter dusjovergrep
Bakgrunnen for ransakingen av den nå 55 år gamle mannens bil i 1999 var ifølge Aftenposten en overgrepssak ved Stranda skole på Sotra utenfor Bergen. Her ble en sju år gammel gutt alene med en mann i dusjanlegget. Mannen skal ha smurt inn gutten med såpe og sprutet såpe i øynene hans før han forgrep seg på ham, skriver avisa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.