RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brukte tre timer på å gå 700 meter

tyskere redningsaksjon
tyskere redningsaksjon Foto: Morten Wanvik (Bergensavisa)
Sist oppdatert:
De tynnkledte studentene med joggesko vasset i snø til livet da de ble funnet søndag formiddag.

Politiet startet i natt en redningsaksjon i Romarheimsdalen etter at tre tyske studenter ikke hadde kommet tilbake etter en fottur til Kalvedalshytten.

Studentene la ut på tur fredag og skulle etter planen vært tilbake med buss klokken 14.00 lørdag.

Et redningshelikopter ble i formiddag sendt ut for å se etter de tre 23-åringene, to menn og en kvinne. De ble funnet 700 meter fra hytten formiddag.

- Fikk ikke opp døren til turisthytten
- Vi brukte åtte timer opp til hytten på fredag. Vi overnattet der og hadde planer om å reise ned i går, men da vi våknet fikk vi ikke opp døren til turisthytten, sier Jörg Rübertus til BA.no.

Utenfor kunne de heller ikke se noen ting på grunn av snøværet og kraftig vind.

- Vi bestemte oss for å bli i hytten og vente til været ble bedre. I dag prøvde vi å gå ned til fots siden vi alle må nå et fly hjem til Tyskland i morgen.

Tre timer på 700 meter
De la ut på tilbakeveien kledt i joggesko, tynne bukser og fjellanorakker. Enkelte steder nådde snøen dem til livet. Tyskerne brukte tre timer på å gå 700 meter fra hytten og der de ble plukket opp av helikopteret, skriver BA.no.

- Vi var ikke redde, men tvilte litt på om vi ville klare komme oss ned. Vi ble glade da vi så redningshelikopteret, sier Rübertus.

Først fløy helikopteret over hytten. Studentene vinket og hoiet for å tiltrekke seg oppmerksomhet og ble etter hvert oppdaget.

De ble heist opp og fraktet ned til hovedveien hvor Røde Kors ventet med tepper og varm kakao.

Ifølge BAs reporter på stedet er de tre studentene forfrosne og hakker tenner. De vil nå bli fraktet tilbake til Fantoft.

- Gått her før
Christian Sören bor på Fantoft og studerer i Bergen. Han hadde besøk av sine tyske venner Ann-Kathrin Krumm og Jörg Rübertus

- Jeg gikk på tur her tidligere i høst. Da brukte vi bare tre timer til hytten. Jeg ble litt overrasket da det tok oss åtte timer å komme fram på fredag, sier Sören til BA.no.

Han hadde ikke sjekket værmeldingen på forhånd. Da studentene begynte å gå fredag var det allerede cirka 20 centimeter snø på bakken.

Les flere nyheter fra BA.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere