Gå til sidens hovedinnhold

Brukte whitesprit i voldtekt

Fosterfaren helte whitesprit på sin fosterdatter og truet med å tenne på, for så å voldta henne.

Tirsdag starter ankesaken i Borgarting lagmannsrett.

39-åringen hadde selv vært behjelpelig for å få en bekjents datter til Norge fra Sri Lanka etter at hun mistet faren, og hun fikk etter hvert fosterhjemsplass hos ham og hans daværende kone.

Truet til sex
Etter at forsterfaren oppdaget at hun hadde fått flere telefoner av en gutt, tok han henne med inn på badet i fosterhjemmet for å fortelle henne at dette ikke passet seg.

Det var her han helte en brennbar væske over jenta, og truet henne med en lighter. Deretter ble den nå 18 år gamle jenta voldtatt av 39-åringen.

Den 39 år gamle fosterfaren ble i Oslo tingrett dømt til tre år og tre måneders fengsel for voldtekt av sitt fosterbarn og for å ha truet seg til seksuell omgang. Aktor hadde lagt ned påstand om fire års fengsel.

Fosterfaren måtte også betale henne 3.000 kroner i erstatning og 100.000 i oppreisning.

Skjerpet
I dommen fra tingretten uttalte retten det som straffskjerpende at voldtekten ble fremtvunget ved en trussel som fremstår som spesielt skremmende. De viser til at voldtekten også er preget av et ønske om å straffe fornærmede for tidligere opptreden, samt et ønske om å oppnå mer respekt.

De påpeker også i dommen at 39-åringen setter fornærmede i en situasjon der hun i sitt hjemland, og i sitt eget etniske miljø i Norge, mister respekt og blir tilnærmet uaktuell som kommende hustru for en mann.

39-åringen erkjente i retten ikke straffskyld etter tiltalen. Han innrømte likevel at han hadde seksuell omgang med jenta på det tidspunkt da hun sier hun ble voldtatt, men han sier det skjedde frivillig.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken