RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brundtland med Jagland-angrep

Sist oppdatert:
Arne Olav Brundtland skriver i sin nye bok at Thorbjørn Jagland ikke snakket med Jens Stoltenberg under maktkampen i Ap. - Sludder og vås, sier Jagland. Klokka 12 møter du Brundtland på nett-treff. Send inn spørsmål.

I sin bok «Fortsatt gift med Gro» beskriver Arne Olav Brundtland maktkampen mellom daværende partileder Thorbjørn Jagland og nestleder Jens Stoltenberg som herjet i partiet fram til Jagland trakk seg før landsmøtet i 2001.

Brundtland trekker paralleller mellom denne striden og striden mellom daværende Ap-leder Reiulf Steen og Gro Harlem Brundtland. I boka skriver han at Steen hadde en sterk tendens til å personifisere sin rolle i politikken.

- Gode karakterer
«Det var blitt som om han (Reiulf Steen) hadde en egen førstefødselsrett til Arbeiderpartiet. Vi kunne konstatere da, og det var enda tydeligere senere, at Thorbjørn (Jagland) uttalte seg langt på vei på samme vis. Det hadde nok noe å gjøre med at de respektive nestlederne var akademikere med gode karakterer», skriver han.

Han skriver også at kommunikasjonen mellom Stoltenberg og Jagland hadde tørket inn, og at «kommunikasjonen gikk mellom Jens og partisekretæren, som nå var Solveig Torsvik».

- Sludder og vås
Jagland avviser på det sterkeste overfor VG Brundtlands utsagn om at han ikke snakket med Stoltenberg under maktkampen i partiet.

- Det er sludder og vås! er Jaglands eneste kommentar til Arne Olav Brundtlands påstander. Han vil ikke kommentere boka ytterligere fordi han ennå ikke har lest boka.

I dag kan du selv stille Arne Olav Brundtland spørsmål på nett-treff her i TV 2 Nettavisen klokka 12.00.

Her kan du stille spørsmål

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere