*Nettavisen* Nyheter.

Brustad vil ikke presse Hydro

Næringsminister Sylvia Brustad vil ikke presse Hydro til å bygge ny aluminiumsfabrikk på Karmøy. Hun får ros av Høyre.

- Selskapets ledelse er ansvarlig for den forretningsmessige ledelsen av selskapet, slår næringsminister Sylvia Brustad (Ap) fast.

LO-leder Roar Flåthen tok i Dagsrevyen nylig til orde for at regjeringen bør bruke sin eierposisjon i Hydro til å tvinge gjennom en investering på 10 milliarder kroner på Karmøy.

Sylvia Brustad svarer med å peke på at næringsdepartementet forholder seg til generelt aksepterte prinsipper for eierstyring og rollefordeling mellom aksjonærene og selskapets administrasjon og styre.

- Jeg har stor sans for den avklaring Brustad gir i dette svaret til meg, sier stortingsrepresentant Torbjørn Hansen (H) til Avisenes Nyhetsbyrå.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: høyre.no

Nyttig avklaring
- Regjeringen har tydeligvis tatt lærdom etter tre å i politisk spagat på temaet «aktivt eierskap». Dette er en nyttig avklaring for de som fortsatt husker regjeringens løfter om en ny, aktiv næringspolitikk. Roar Flåthen er tydeligvis en av dem, sier Høyres næringspolitiske talsmann.

Sylvia Brustad poengterer at hun er opptatt av å føre en aktiv næringspolitikk som stimulerer til investeringer og arbeidsplasser i Norge.

- I dette arbeidet mottar jeg innspill fra representanter for arbeidsgiver- og arbeidstakersiden, og fra andre som er engasjert i hvordan norsk næringsliv skal utvikle seg, skriver Brustad.

Statens eierskap i Norsk Hydro ASA og andre selskaper forvaltes ifølge ministeren i henhold til ansvarsfordelingen som følger av selskapslovgivningen.

Åpning for SAS
Torbjørn Hansen benytter også muligheten til å rose Brustads linje i forhold til flyselskapet SAS.

- Jeg setter stor pris på Brustads umiddelbare helomvending i spørsmålet om eierskapet i SAS. Her har hun Høyres klare støtte i sin pragmatiske tilnærming med at et salg bør vurderes og ikke utelukkes dersom selskapene kommer frem til en slik løsning. Dette står i sterk kontrast til den forrige næringsministerens bombastiske utsagn om at salg overhode ikke kom på tale, sier Hansen

- Fortsetter Brustad på dette sporet, så vil vi lett kunne nærme oss den situasjonen som var under forrige Stoltenberg-regjeringen. Da endte det med at et pragmatisk Ap børsnoterte og privatiserte Telenor og Statoil med Høyres varme tilslutning. Dette er ikke dumt, for staten eier en tredel av Oslo Børs. Både aksjemarkedet og selskapene er tjent med en bredere forankring av eierskapspolitikken enn det vi har hatt så langt, sier Hansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.