Brutalt gullsmedran i Oslo

Foto: David V. Krekling (Nettavisen)

Ranerne skal ha vært meget voldelige og brutale.

30.07.09 12:41

GRØNLAND(Nettavisen): Seks gjerningspersoner, fem menn og en kvinne, fikk med seg store verdier da de slo til mot gullsmedforretningen Sheikh Enterprises på Grønland i Oslo torsdag.

Politiet fikk melding om ranet klokken 10.10, og operasjonsleder Finn Belle ved Oslo politidistrikt sier til Nettavisen at det ikke ble brukt skytevåpen under ranet.

Ingen ble fysisk skadet under ranet, men en kvinnelig vekter ble truet med kniv.

- Ranerne stormet inn i butikken og var meget voldelige og brutale. De har bundet ansatte på bakrommet og truet dem med kniv, sier innsatsleder Thor Langli til Nettavisen.

Fant fluktbiler
Ranerne kom seg unna, men bilene som ble benyttet, en stjålet BMW og en stjålet Landrover og deler av ransutbyttet er funnet.

Store politistyrker leter nå etter ranerne.

Ranerne var ifølge innsatsleder ikke maskerte, men brukte caps. Politiet håper derfor å kunne hente viktig informasjon ut fra overvåkingsbildene.

Nettavisens journalist på stedet ser minst tre overvåkingskameraer rett utenfor butikken.

Rutete bager
- Politiet kan på nåværende tidspunkt ikke gi noe signalement av ranerne, men de skal ha brukt rutete bager som var svært lette å identifisere og kjenne igjen, sier Langli.

Begge bilene som ble benyttet under ranet, en BMW og en Land Rover, er funnet igjen. Her fant politiet også en stor del av ransutbyttet. Begge bilene var stjålet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.