RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Privat

Bryllupsbilder på avveie

Sist oppdatert:
Er dette deg? Ta kontakt med Nettavisen.

Den lille magiske pinnen med de forsvunnede bryllupsbildene ble funnet på et fly for cirka en måned siden.

Mistet på flyet
Nettavisen har vært i kontakt med vedkommende som fant minnepinnen, liggende godt gjemt mellom to flyseter:

- Jeg fant minnepinnen mellom to flyseter. Etter en nærmere kikk, viser det seg at den lille brikken åpenbarer en mengde bryllupsbilder fra den store festen, forteller finneren til Nettavisen.

Så hvis du kjenner igjen paret på bildet, har vi en gladnyhet: Bildene er slett ikke gått tapt!

Ta kontakt med Nettavisen på telefon 21 00 60 10, så kan du få bildene tilbake.

Gjelder mange
Disse bryllupsbildene er ikke de eneste bildene som kommer på avveie i løpet av et normalår. Ifølge Fotorådet, som organiserer store deler av fotobransjen, går mange bilder tapt i Norge hvert år på grunn av at folk ikke tar de forholdsreglene de burde tatt.

- Vi anbefaler alle å ta backup (kopi, red. anm) av bildene. Det er første, andre og tredje råd. Denne backupen bør lagres et annet sted enn der originalbildene er lagret, sier Benedicte Fasmer Waaler i Fotorådet til Nettavisen før hun fortsetter:

- Det er forskjellige grunner til at folk mister bilder. Enten gjennom datakrasj, at man mister kamera eller bærbar pc, i brann eller ved at lagringsmediet blir stjålet. I slike tilfeller bryr folk seg lite om utstyret som er borte. De bryr seg om at minnene, det vil si bildene, er tapt, sier hun.

Og hun vet hva hun snakker om.

Ny bransjenorm
Ifølge tall fra en fersk undersøkelse Fotorådet har gjort blant norske profesjonelle og hobbyfotografer sier 60 prosent at de har opplevd datakrasj. Godt over en tredel av alle som har svart opplyser sågar at de har opplevd dette flere ganger. Ni av ti opplyser også at de tar backup av bildene sine.

Backupen lagres gjerne på egen pc.

Nå håper Fotorådet at flere skal bruke muligheten for såkalt fjernlagring hos profesjonelle aktører.

- Denne muligheten finnes også i dag, men vi holder på å lage en bransjenorm som skal sikre at bildene som lagres på denne måten er sikre også mot for eksempel konkurser eller brann hos den som har bildene. Du må imidlertid ikke bruke et slikt fjernlagringssystem. Det kan være like greit å brenne bildene på en cd og lagre dette hos svigermor. Det viktigste er at backupen og orginalene ikke lagres samme sted, sier Waaler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere