Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bryter egen instruks

Foto: Knut Falch (Scanpix)
Sist oppdatert:
Stikk i strid med egen instruks til statsansatte om å bruke Norwegian, flyr arbeids- og administrasjonsminister Victor Norman (H) nærmest konsekvent med SAS.

Arbeids- og administrasjonsminister Victor Norman sto i spissen for vedtaket da alle statsansatte, der det er mulig, ble pålagt å fly med Norwegian Air Shuttle. Norman skrev selv under avtalen med flyselskapet i fjor.

Nå viser det seg at statsråden selv velger SAS når han er ute og reiser, avslører TV 2 Nyhetene. Avsløringene kommer på toppen av tidligere uheldige disposisjoner av statsråden.

58 mot 3
- Det tilbudet vi har fra SAS er for dårlig til at vi kan forsvare en sentral avtale, og det er synd, sa Norman til TV 2 27. juni i år.

Avtalen med Norwegian er verdt omlag 250 millioner kroner i året. Men hittil i år har Norman reist med SAS 58 ganger på sine tjenestereiser. 3 ganger har han valgt Norwegian, viser en gjennomgang TV 2 har gjort. De aller fleste flyturene til Norman er mellom Oslo og Bergen. På denne ruten har Norwegian åtte daglige avganger.

Norman ønsker ikke å kommentere saken.

Liv og lære
- Det virker som om det ennå er langt mellom liv og lære for Victor Norman, sier Frp-leder Carl I. Hagen som lover at saken blir tatt opp i Stortingets kontroll og konstitusjonskomite. Han mener at statsrådens tillit nå begynner å bli tynnslitt.

- Dette er en forbausende historie, sier nestleder Kjell Engebretsen (Ap) i kontroll- og konstitusjonskomiteen.

- Dette ser for det første ut til å være helt unødvendig, og for det andre er det her et godt stykke mellom liv og lære. Dette undergraver både denne avtalen, og statsrådens egen autoritet hvis dette fortsetter, sier han.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere