RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bryter med Islamsk Råd etter ansettelsen av Leyla Hasic


NORGES STØRSTE: Senaid Kobilica leder Norges største muslimske menighet med 9.400 medlemmer. Nå melder de seg ut av Islamsk Råd.
NORGES STØRSTE: Senaid Kobilica leder Norges største muslimske menighet med 9.400 medlemmer. Nå melder de seg ut av Islamsk Råd. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Norges største muslimske trossamfunnet velger i kveld å melde seg ut av organisasjonen.

– Flere moskeer har gitt signal om utmeldingsprosess, men det som er sikkert er at Det Islamske Fellesskap Bosnia Herzegovina melder seg ut av Islamsk Råd, sier Senaid Kobilica til VG

Han leder Norges største muslimske menighet med 9.400 medlemmer.

«Vi ser på utviklingen i IRN som alvorlig. Det har i lang tid hersket usikkerhet rundt IRNs retning, noe som har kommet klart frem i media ved flere anledninger uten at situasjonen har forbedret seg. Den siste ansettelsen i disse turbulente tider er enda et eksempel på lite gjennomtenkte avgjørelser», heter det i en pressemelding som kom i kveld fra fem av de største muslimske trossamfunnene i Norge.

Les også: Avviser at nikabkledd kvinne skal fronte IRN

Reagert på ansettelse

Dette skjer etter bråket rundt ansettelsen av administrasjonskonsulenten Leyla Hasic (32) i Islamsk Råd Norge (IRN).

Islamsk Råd har ansatt Hasic for å drive kommunikasjonsarbeid og være brobygger til storsamfunnet. Hun bærer det ansiktsdekkende sløret nikab.

Dette har ikke gått ubemerket hen.

Blant annet kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) har reagert på ansettelsen, og beskriver avgjørelsen som «ytterst uklokt».

Benekter

IRN selv har avvist at Leyla Hasic skal fronte organisasjonen utad, og avfeid kritikken av ansettelsen.

– Hennes fremste arbeidsoppgaver blir på kontoret. Dette er en kontorjobb. Jeg synes det er utrolig at de samme menneskene som er så opptatt av ytringsfrihet, reagerer på at en kvinne med nikab kommer seg ut av huset og deltar i arbeidslivet, sa Afsar til TV 2.

IRN representerer for tiden 42 ulike muslimske menigheter med vel 82.000 muslimer som medlemmer, ifølge organisasjonens egenpresentasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere