RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brytetrener sparket tiåring

Sist oppdatert:
Da Fredrik Bøhm (10) skulle takke motstanderens brytetrener for kampen så brytetreneren rødt.

Fredrik Bøhm (10) fra bryteklubben BK-Atlas i Fredrikstad fikk et alt annet enn hyggelig møte med Copenhagen Wrestling Cup lørdag.

Etter å ha vunnet en kamp gikk han bort for å takke motstanderens brytetrener for kampen. Da gikk det i svart for brytetreneren, ifølge NTB.

Tok salto
- Det var en utrolig jevn kamp mellom vår bryter og dansken, og det kunne vippet begge veier, men Fredrik vant etter tre omganger. Han pleier alltid å slå salto når han vinner, men som en gest pleier vi også å hilse på motstanderens trener etter kamp, sier formann i BK-Atlas, Thomas Amundsen, til Nettavisen.

Den gesten tålte ikke den danske treneren. For i det Fredrik landet etter saltoen sparket den danske brytetreneren ham i rumpa. Da fredrikstadgutten strakte frem hånden røsket treneren tak i ham og kastet ham bortover gulvet.

Det utløste en umiddelbar protest fra de norske bryteklubbene som var på stevnet.

- Vi protesterte til sekretariatet, men den danske treneren flyttet seg bare til neste matte der han hadde en annen bryter i aksjon. Han var utrolig arrogant og nektet for det som hadde skjedd. Det var imidlertid mange i salen, og vi hadde mellom 30 og 40 vitner til hendelsen, sier Amundsen.

Utvist
Den danske treneren, som har vært både landslagsutøver og -trener for Danmark, ble utvist fra stevnet etter hendelsen. Den avgjørelsen mente BK-Atlas var riktig.

- Det er helt klart at man må markere at dette ikke er akseptabelt. Han må få en ripe i lakken så dette ikke skjer igjen. Jeg har opplevd mye rart på matta mellom brytere, men noe slik som dette, i barnebryting, det har jeg aldri vært i nærheten av, sier Amundsen.

Han sier Fredrik etter forholdene har klart seg bra gjennom hendelsen.

- Han gråt litt i går. Han ble sparket i rumpa og hadde litt vondt. Dessuten var det en ny situasjon for ham. Men i dag går det bra, sier Amundsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere