RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bøsse-svindler mente godt

Sist oppdatert:
Politiet fester lit til at en mann som ble tatt for å ha samlet inn penger uten avtale med noen hjelpeaksjon, hadde til hensikt å gi pengene til flodbølge-ofrene. Samtidig har politiet fakket den etterlyste bøssetyven i Drammen.

Det var mandag at en drammenser ble avslørt av flere av sine givere etter at han hadde samlet inn et ukjent beløp til de flomrammede i Sør-Asia.

- Mannen ble identifisert, og etter avtale med fornærmede i saken møtte han opp på politistasjonen med de innsamlede pengene, som uavkortet vil gå til Røde Kors, sier Knut Larsen ved operasjonssentralen ved Søndre Buskerud politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Ikke straffbart
Larsen opplyser at bøssebæreren ikke har gjort noe straffbart.

- Han hevder å ha hatt de beste hensikter. Denne personen er ikke tidligere kjent av politiet, og vi må tro på hans hensikter, forklarer Larsen til TV 2 Nettavisen.

En annen drammenser møtes ikke med samme velvilje hos politiet i Søndre Buskerud.

Politiet jobber tirsdag kveld med å identifisere en mann som tidligere på dagen stjal en bøsse med innsamlede midler til flombølge-ofrene fra en butikk i Drammen.

Det har de siste dagene blitt rapportert om flere bøsse-svindelforsøk rundt i landet, blant annet i Nordre Buskerud og i Oslo .

Bøssetyven tatt
Tirsdag kveld ble en annen uautorisert bøssebærer tatt på fersk gjerng i Drammen. Politiet tror mannen - som er i 40-årene og rapporteres å ha «luktet litt alkohol - er identisk med personen som rett før lokken 18 rappet en bøsse fra et spisested i Drammen sentrum. Mannen mistenkes også for å være samme person som har samlet inn penger under falske hensikter i Modum i Nordre Buskerud søndag og mandag.

- Klokken 19.30 kom meldinger om falske bøssebærere som kom på dørene tre-fire forskjellige steder på Bragenes i Drammen, forteller Knut Larsen ved operasjonssentralen i Søndre Buskerd politidistrikt til TV 2 Nettavisen

Samtidig var både politiet og Røde Kors ute og lette etter en slik falsk bøssebærer.

- Klokken 20.15 ble mannen endelig pågrepet og innsatt i arrest. Han hadde et beløp på i underkant av 3000 kroner på seg, samt et lite beløp i bøssa, opplyser Larsen overfor TV 2 Nettavisen.

- De 3000 er mine
Mannen påstår overfor politiet at pengene han hadder på seg er hans egne, men den lille summen i innsamlingsbøssa er alt han har samlet inn under sin private innsamlingsaksjon.

Folk blir nå oppfordret via lokalpressen i Buskerud om å ta kontakt med politiet hvis de kan ha gitt penger til 40-åringen, slik at politiet kan danne seg et bilde av hvor mye penger han har fått inn.

Den svindlende bøssetyven er ifølge politiet hjemmehørende i Nordre Buskerud.

Det er ikke mistanke om at han har drevet sin virksomhet andre steder enn i Modum og Drammen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere