RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BT-fylletur kan bli straffesak

Sist oppdatert:
- Fulle voksne mennesker drakk og urinerte på tivoli. De kom fra et bergensfirma på blåtur. Skrev bt.no. Firmaet var deres eget, Bergens Tidende.

- Det var vel ikke det smarteste arrangementet jeg har vært med på, sier en redaksjonsmedarbeider i Bergens Tidende som ønsker å være anonym til iBergen.no.

Det var en typisk blåtur. Glade og fornøyde dro Bergens Tidende sine medarbeidere i buss ut på blåtur. Øl ble servert på bussen. I alt tre bokser til hver.

Her er det første problemet. Ingen synes å ha bevillling for å sjenke denne alkoholen.

Tivoli
Første stopp: Et tivoli på Askøy.

- Vi hadde kjøpt en tjeneste av Rune Nilsen i «Arrangement Tjenester», som skulle gi oss anledning til å besøke et tivoli på Askøy i en time under en lukket seanse der vi kunne bruke attraksjonene og drikke ølet vi hadde tatt med, forteller Arvid Hiis-Bergh i arrangementskomiteen.

Da de kom på tivoliet, var de fleste begynt på den andre ølen.

Problem nummer to. Tivoliet var åpent for andre. Det var barn til stede.

- En misforståelse, sier Rune Nilsen i «Arrangement Tjenester», som arrangerte blåturen for de BT-ansatte. Han forteller at han hadde et ambulerende skjenkeløyve, og at han trodde tivoliet visste hva en blåtur var.

- Det skulle ha vært et lukket arrangement, men her har det skjedd en kommunikasjonssvikt. Dette skal jeg ta opp med tivoliet i dag, sier Nilsen til iBergen.no.

Problem nummer tre. Det var ingen steder å kvitte seg med ølet etter at det var fortært. Dermed ble det anmeldelse for drikking på offentlig sted og urinering i dagslys. Til dels inne i eller i nærheten av naboers hager, og politiet ble tilkat.

- Kan bli straffesak
- Nei, det er ikke sikkert det blir noen sak av det, sier Odd Dale, som er lensmann på Askøy.

- Selv om folk drakk på offentlig sted ogf urinerte i folks nabolag?

- En slik sak er vanligvis rettet mot enkeltpersoner, men da vi kom fram, var blåturen i ferd med å dra derifra.

- Men hvis det viser seg at det har vært organisert servering uten skjenkeløyve, hva da?

- Da kan det bli en straffesak rettet mot arrangøren.

Da vi snakker med Rune Nilsen for andre gang, har han en annen forklaring. Nå sier han at ingen har blitt servert øl, eller har drukket øl på hans ambulerende bevilling.

Arvid Hiis-Bergh i arrangementskomiteen for blåturen forteller at ingen i BT, så vidt han kjenner til, hadde skaffet bevilling for å servere de tre ølboksene til deltagerne på bussen. Han bekrefter at det ble drukket av disse boksene på tivoliet.

- Det er også riktig at det ble urinert i det fri. Vi skulle bruke Askøyhallen, men vaktmesteren stengte den. Når noen har drukket øl, må det nødvendigvis ut igjen, sier Hiis-Bergh.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere