RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bøtelagt for rasisme - taler om islam

Sist oppdatert:
Jarle Synnevåg skal snakke om trusselen fra islam i Byhallen i Kristiansand.

Synnevåg, som tidligere er bøtelagt for rasisme, er nå leder i Forum mot islamisering. Det er organisasjonens lokallag i Agder som arrangerer møtet.

- Islams negative sider er i alt for liten grad blitt belyst her i landet, sier lokallagets leder Arne Tumyr til Fædrelandsvennens nettutgave. Han tror de som møter fram vil få en ganske «sjokkartet opplevelse».

Foredragsholderen, Jarle Synnevåg, har jobbet i Sjøforsvaret og Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) i 25 år. Han har vært prosjektleder for FFI, ledet en rekke anskaffelsesprosjekter i Forsvaret på 80- og 90-tallet, og representert Norge i flere arbeidsgrupper i NATO. Synnevåg har ifølge Fædrelandsvennen en doktorgrad innenfor fagområdet elektronisk krigføring.

I 2002 fikk Synnevåg en bot på 10.000 kroner for rasistiske innlegg på flere debattsteder på internett. Han sto registrert med over 2000 innlegg i løpet av en måned. Mange av innleggene handlet om islam, og i flere av dem henviste han til sin daværende arbeidsplass, Forsvarets forskningsinstitutt på Kjeller.

Politiet holdes orientert om Forum mot islamiserings møte i Byhallen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere