RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bøtelagt i fjor - ny ulykke onsdag

Foto: Elkem
Sist oppdatert:
I fjor fikk Elkem Thamshavn en bot på 200.000 tusen kroner etter en arbeidsulykke der en ansatt døde. Onsdag ble bedriften rammet av en ny ulykke.

Politiet og arbeidstilsynet skal undersøke om det var en svikt i sikkerhetsrutinene som forårsaket den voldsomme eksplosjonen i en av smelteovnene på Elkem Thamshavn verk seint onsdag kveld.

Fire av de involverte fikk bare lettere skader, mens en 35 år gammel mann ble påført omfattende brannnskader. Han ble i ettermiddag fløyet til Haukeland Sykehus. Tilstanden til mannen er i kveld kritisk, men stabil.

- Må jobbe hardere
For to og et halvt år siden omkom en av de ansatte ved bedriften i en arbeidsulykke. Etterforskningen den gang avdekket alvorlige mangler i sikkerhetsrutinene, og politiet ila bedriften en foretaksstraff på to hundre tusen kroner, melder TV 2.

- Når det nå skjer en sånn skade, så må vi gå i oss sjøl - og si at vi må jobbe enda hardere med sikkerhetsarbeidet. Det er helt uakseptabelt at folk blir skadet av å jobbe inne på verket her, sier Alf Tore Haug, verksdirektør ved Elkem Thamshavn til TV 2 Nyhetene.

Holdt hodet kaldt
Alt tyder på at det var en vannlekkasje som utløste eksplosjonen i går kveld.

- Det var indikasjon på at det var en vannlekkasje. Derfor hadde vi folk ute for å sjekke det. Ovnen var stoppet. Det gjør at det vi er enda mer overrasket over at det ble en så stor eksplosjon av det, sier Haug.

De fem som kom til skade var på veg bort fra ovnen da det smalt.

- De som var der var sjokkerte og bar tydelig preg av det som skjedde. Det ble dramatisk, og de måtte få folk unna og få de brannskadde i nøddusjene. Jeg må berømme dem for at de klarte å tenke så klart, sier Per Tronvoll, som er hovedtillitsvalgt ved verket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere