RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bøtelagte saksøker Oslo

Sist oppdatert:
35 bilister i Oslo går til samlet søksmål mot Oslo kommune for det de mener er ulovlig bøteleggelse. Pengene vil de gi til kreftsyke barn.

Saken gjelder en spesiell skilting i Rosenkrantz gate og Kristian IV"s gate i Oslo som har gitt staten 1,45 millioner kroner.

I gatene har politiet satt opp et lite parkering forbudt-skilt under det vanlige parkeringsskiltet som fortalte at det kostet penger å parkere fram til klokken 17. Vanligvis er det gratis å parkere etter klokken 17, men skiltet betydde altså at det var forbudt.

- Trafikketaten har til nå fått inn 1,4 millioner kroner på et midlertidig skiltvedtak ingen forstod. Jeg er sikker på at det samlede beløpet vil komme opp i mellom to og tre millioner kroner, sier initiativtaker Knut Chr. Hallan til Aftenposten.

Til sammen er 2900 parkeringsbøter á 500 kroner skrevet ut.

- Trafikketaten utnytter situasjonen som en måte å få inn lettjente penger på. Det verste er at samferdselsbyråd Peter N. Myhre (fr.p.) stiller seg bak etaten og støtter denne måten å gå frem på. Ingen forstod skiltingen, og det er hårreisende hvordan de på denne måten driver klappjakt på lovlydige bilister, sier Hallan.

Pengene som bilistene eventuelt får tilbake gjennom søksmålet vil Hallan donere til kreftsyke barn på Rikshospitalet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere