RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bøtelegger møkkete slakteri

Sist oppdatert:
Rust og maling flasser av på Oslo-slakteriet Fatland, og rotter og mus kan ta med seg smitte inn i lokalene.

(iOslo.no) Mattilsynet i Oslo har avdekket sterkt kritiske forhold på slakteriet Fatland på Furuset. Oslos eneste slakteribedrift må nå betale 6.000 kroner dagen i bøter inntil mathygienen er blitt bedre, melder NRK Østlandssendingen.

Se video på TV 2 Sumo: Dagbøter til Fatland slakteri

Mattilsynet mener deler av lokalene er så nedslitt at tilfredsstillende rengjøring ikke er mulig. Blant annet flasser rust og maling av flere steder. I tillegg er innlastingsportene utette, noe som gjør at mus og rotter kan ta med seg smitte inn i slakteriet.

- Det går på grunnleggende ting som skal være på plass for å sikre hygienisk drift. Det gjelder vedlikehold, renhold, skadedyrssikring og rutiner for å skille mellom rene og urene soner i produksjonslokalet, sier seksjonssjef i Mattilsynet i Oslo, Oddrun Espelund, til NRK.

Bedriften har fra før et frynsete rykte. Politiet etterforsker bedriften både for dyremishandling av ti lam, og fordi en ansatt gikk til angrep på en tilsynsveterinær i fjor.

Fatland lager kjøttvarer for en halv milliard i året som selges under navnet Skjeggerød.

Styreleder Leif Malvin Knutsen i Fatland tilbakeviser at forholdene ved slakteriet utgjør en fare for kjøttets kvalitet.

Les flere nyheter fra iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere