*Nettavisen* Nyheter.

Budsjettforhandlinger fortsetter fredag ettermiddag

Regjeringspartiene trenger tid for å utarbeide nytt budsjettforslag overfor Venstre og KrF. Partiene møtes først på nytt fredag ettermiddag.

07.11.14 10:28

Budsjettforhandlingene i Stortinget mellom Høyre/Frp-regjeringen og sentrumspartiene fortsetter fredag klokka 14, får NTB opplyst.

Da finanspolitikerne gikk fra hverandre etter et seks timer langt møte torsdag ettermiddag, ble det opplyst at de hadde brukt tiden til å gå gjennom detaljene i hverandres ulike standpunkter.

Høyres finanspolitiske talsmann Svein Flåtten viste til ordtaket djevelen ligger i detaljene, og la til at der finnes også ofte løsningene.

Det er også noe av grunnen til at partiene ikke sitter i samme rom hele tiden.

Les også: - Forhandlingene vil bli harde

Utspillet fredag ligger hos regjeringspartiene, hvor forhandlerne må sørge for forankring inn mot regjeringsnivå for hvert justerte utspill og standpunkt.

Torsdag var ingen av finanspolitikerne villige til å gå i detalj om innholdet i forhandlingene, men det er åpenbart at noen hovedtemaer må på plass for at det skal bli noen enighet. Sentrale temaer er blant annet skatter, avgifter og miljøprofil.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag