Gå til sidens hovedinnhold

- Buekorps er som Taliban

SV-politikeren Amir Payan sammenligner de bergenske buekorps med Taliban. - Alle kjønnsskiller må ned, sier han.

(iBergen.no) - Ja, jeg mener det er mulig å sammenligne buekorpsene i Bergen med Taliban når jenter som ønsker å delta i guttenes lek ikke får være med. Slik kan vi ikke ha det i et åpent samfunn som vårt. Kjønnsforskjellene må utjevnes, sier SV-politikeren Amir Payan og han stopper ikke der.

Mannskor går fri
- Gjelder det samme for mannskor?

- Nei, fordi dette er et kunstnerisk uttrykk og kvinnene har sine fullgode alternativer, blant annet i blandet kor, sier han.

- Så da går de bergenske institusjonene som herreklubbene og kjegleklubbene med sine årlige dronningaftener der damene får være med, og frimurerne en utrygg framtid i møte.

- Ja, det hører ikke hjemme i et land som vårt.

- Hva akter du å gjøre?

Stoppe støtte
- Jeg ønsker at byråden med ansvar for tildeling av kommunale midler bør snakke med dem som får midler og får dem til å skjønne at dette ikke går an. Så langt har vi i SV vært med på den kommunale støtten til buekorpsene og vi har stor respekt for det arbeidet det gjør, men de kan ikke diskriminere.

Han var en av dem som anmeldte islamsk råd for praksisen i moskeene der kvinner ikke får be i samme rom som menn.

- Også da ble jeg møtt med at vi ikke kan gå inn og overstyre praksis i organisasjoner og lag, men det mener jeg vi kan når de strider mot grunnleggende rettigheter i dette landet, sier Amir Payan til iBergen.no

Kulturbyråd Henning Warloe har god samvittighet. Han sier til BA.no at han kalte inn sjefene for buekorpsene i sin tid inn på teppet og truet med å ta fra dem støtten om ikke jenter fikk være med. Dermed fikk en egne jentekorps, sier han.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?